Ce urmează? Consiliul Local Pitești a decis: Pădurea Trivale – ”pădure-parc”

de | 31.08.2023 20:03 | Administrație, Pitești

După o dezbatere lungă unde nervii au fost întinși în ședința de Consiliul Local Pitești și mai multe persoane și-au expus punctul de vedere, iată că cel puțin momentan, problema s-a tranșat: proiectul s-a aprobat – Pădurea Trivale – ”pădure-parc”.

UPDATE:

Liberalii piteșteni au transmis în această seară un comunicat în care explică că PNL Pitești a decis, în ședință de Birou Permanent Local, că va rămâne constant în decizia de a susține transformarea Pădurii Trivale în arie protejată, ”singura formă reală prin care această pădure poate fi protejată de la distrugere și de interesele care se află în spatele unei răzgândiri colective”. Totodată, PNL Pitești mai explică că va analiza toate posibilitățile legale pentru ca ”Pădurea Trivale să fie declarată, într-un final, arie protejată și cere organizarea unui Referendum. Pădurea Trivale este a piteștenilor. Ei trebuie informați corect și tot ei trebuie să decidă.

Pădurea Trivale este a noastră, a piteștenilor! Avem o mare responsabilitate, pentru că pădurea este moștenirea pe care trebuie să o lăsăm, mai departe, copiilor și nepoților noștri!”

Regimul în care va funcționa Pădurea Trivale în viitor a creat dezbateri la nivelul adminsitrației locale din Pitești. Părerile au fost împărțite între cele două opțiuni și anume declararea Pădurii Trivale ca ”pădure – parc” sau declarare ca ”arie protejată”. În final proiectul aflat pe ordinea de zi a ședinței de CL Pitești a fost aprobat. În proiect se propune: ”aprobarea solicitării de trecere a unor suprafețe de fond forestier situate în UP II Trivale, din domeniul public al statului şi din administrarea Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva, în domeniul public al municipiului Pitești și administrarea Consiliului Local al Municipiului Pitești, în scopul realizării amenajărilor necesare pentru realizarea unei păduri-parc”. Proiectul a trecut cu majoritate simplă.

Foto descriptiv.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Ministerul Muncii acordă ajutoare de urgență pentru sprijinirea a 306 familii și persoane singure

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Primăria Municipiului Pitești

Ultimele articole