Vacanțele la mare se ieftinesc. Începe ediția de toamnă a programului „Litoralul pentru toţi”

de | 31.08.2023 20:48 | Național, Lifestyle

Veste bună pentru persoanele care nu au mers vara aceasta la mare. De mâine, 1 septembrie, începe ediţia de toamnă a programului „Litoralul pentru toţi”, care va aduce pachete mai ieftine cu până la 70% față de vârful sezonului estival.

Potrivit FPTR,  până în prezent s-au înscris în acest program 51 de unități de cazare din toate stațiunile de pe litoral, care pun la dispoziția turiștilor, cumulat, aproximativ 5.000 de locuri de cazare pe noapte.

Ajuns la ediţia cu numărul 42, acest program se derulează în perioada 1 – 30 septembrie 2023 şi se adresează tuturor turiştilor care vor să petreacă un sejur pe litoral în extrasezon. Așadar, turiștii vor uita de aglomerație și vor profita de prețuri mici și de zile relaxante pe litoralul romanesc.

Astfel, pentru un sejur de minimum 5 nopți, la un hotel de 2 stele din staţiunea Eforie Nord, tariful pentru o noapte de cazare începe de la 35 de lei/ persoană,  fiind cel mai ieftin pachet, fără masă.

Pe baza rezervărilor făcute până în acest moment, estimăm că luna septembrie va fi una aglomerată pe litoralul românesc. Interesul ridicat manifestat de turişti îi determină pe hotelieri să menţină unităţile de cazare deschise până la finalul lunii septembrie”, a afirmat Dragoş Răducan, preşedintele FPTR.

Potrivit Federației Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR), pachetele turistice sunt cu până la 70% mai ieftine în comparaţie cu tarifele din vârf de sezon, iar majoritatea hotelurilor din acest program au păstrat tarifele de anul trecut.

Turiştii au toate motivele să aleagă o vacanţă la mare în extra-sezon. În primul rând, tarifele sunt mult mai mici decât în varf de sezon şi ne aşteptăm ca de această oportunitate să profite atât cei care nu au reuşit să ajungă la mare în mijlocul verii, dar şi turiştii care doresc încă o vacanţă pe litoral. Ne-am obişnuit în ultimii ani ca vremea să ţină cu turiştii şi în luna septembrie, astfel încât, conform prognozelor meteo actuale, aceştia se vor bucura de zile însorite la plajă până la sfârşitul lunii”, a adăugat reprezentantul FPTR.

În acest program s-au înscris hoteluri de 2 până la 4 stele, tarifele propuse de hotelieri fiind pentru toate categoriile de turiști.

Lista hotelurilor înscrise în program o puteți găsi AICI.

foto descriptiv

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Argeș:Tânăr de 18 ani fără permis, prins la volanul unei mașini cu numere false

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: FPTR