Ursul care a ucis o tânără de 19 ani pe traseul Jepii Mici a fost omorât

de | 10.07.2024 09:56 | Eveniment, Național

Ursul care a atacat și a ucis o tânără de 19 ani, pe un traseu din Masivul Bucegi, a fost împuşcat.

Decizia a fost luată de autorități, după ce animalul sălbatic a devenit agresiv cu salvatorii care încercau să recupereze trupul tinerei.

A plănuit o drumeţie cu iubitul ei pe traseul montan Jepii Mici, din Bucegi, însă a sfârşit ucisă de urs

Un apel la 112 semnala, ieri după-amiază, faptul că o tânără de 19 ani a fost târâtă de către un urs în apropiere de Valea Spumoasă. Fata a fost atacată de animalul sălbatic în timp ce se afla pe traseul Jepii Mici.

Apelul a fost dat chiar de prietenul fetei, care a fost martor la tragedie.

O echipă de intervenție a Salvamont Prahova a ajuns la locul indicat, unde, din păcate, tânăra a fost găsită moartă. De asemenea, la fața locului s-au deplasat și jandarmii montani.

Iubitul fetei a fost coborât în siguranţă în staţiunea Buşteni, ulterior fiind preluat de poliţişti pentru audieri.

Am fost anunțați că o turista a fost atacată de urs pe traseul Jepii Mici, în apropiere de Valea Spumoasă. O echipă de intervenție a Salvamont Prahova s-a deplasat în zonă și, în urmă cu puțin timp, au coborât în rapel pe firul văii, unde au găsit victima, din păcate decedată.

Operațiunea de recuperare este extrem de dificilă, din cauza terenului accidentat și a prezenței în continuare a ursului, care se află la aprox. 10-15 m de salvatorii montani.

Turistul care a văzut întregul eveniment și a sunat la 112, a fost preluat de către jandarmii montani și coborât în Bușteni”, a transmis Salvamont Romania-Dispeceratul National Salvamont printr-un mesaj postat pe pagina de Facebook.

Autoritățile au emis și un mesaj Ro-Alert.

„A fost semnalată prezența unui urs în localitatea Bușteni, zona montană, traseul cu cruce albastră! Evitați zona, rămâneți în locuințe! Păstrați distanța față de animal și nu încercați să vă fotografiați cu acesta sau să îl hrăniți.”

O fată de 19 ani a murit, după ce a fost atacată de urs, pe traseul Jepii Mici din Bucegi. Animalul a fost împușcat

Trupul tinerei a fost recuperat după ce ursul care a ucis-o a fost împușcat. Animalul a atacat de mai multe ori echipele de salvatori.

 Echipa de intervenţie constituită în baza legislaţiei în vigoare a omorât ursul care, marţi după-amiază, a atacat şi târât în pădure o tânără de 19 ani al cărei trup neînsufleţit a fost găsit, sfâşiat, într-o prăpastie de pe marginea traseului Jepii Mici.”, au declarat pentru News.ro oficiali ai Inspectoratului de Jandarmi Prahova.

 Zona în care s-a petrecut tragedia este cunoscută ca fiind una în care urşii îşi fac frecvent apariţia. Salvamontiştii spun însă că acest exemplar era extrem de agresiv.

 În cauză s-a deschis dosar penal pentru ucidere din culpă, iar trupul neînsuflețit a fost preluat de Medicina Legală pentru necropsie.

Potrivit sursei citate, tânăra ucisă de urs era din Iaşi, însă avea viză de flotant pentru municipiul Bucureşti.

Foto descriptiv

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Situația traficului în această dimineață. Cum se circulă pe principalele artere rutiere

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Bucegi | Bușteni | Prahova | RO-ALERT | Salvamont | Salvamont Prahova

Ultimele articole