Util. Nu poți ieși din țară cu numere roșii!

de | 25.06.2023 12:56 | Știri, Administrație, Lifestyle, Național

A venit perioada vacanțelor, iar mulți români preferă să meargă cu mașina în concediu. Dacă aveți numere de înmatriculare provizorii ar fi bine să alegeți un alt mijloc de transport. Și asta pentru că nu puteți trece frontiera cu un vehicul care circulă cu numere de înmatriculare provizorii.

Pentru cei care se întrebă dacă este posibilă trecerea frontierei cu un vehicul care circulă cu numere de înmatriculare provizorii, cei de la Poliția de Frontieră Română răspund.

”Circulația unui mijloc de transport în traficul internațional este reglementată de Ordonanța de Urgență nr. 195 din 12 decembrie 2002 privind circulația pe drumurile publice, republicată, cu modificările și completările ulterioare şi de Convenția asupra circulației rutiere, încheiată la Viena la 08 noiembrie 1968, ratificată de România prin Decretul 318/1980.

Potrivit actelor normative menționate, un autovehicul poate circula în traficul internațional dacă este înmatriculat, fapt atestat prin deținerea unui certificat valabil care să dovedească această înmatricularea, iar conducătorul posedă permis de conducere valabil și corespunzător categoriei din care face parte vehiculul.

În acest context, precizăm faptul că autorizația de circulație provizorie este eliberată de autoritatea competentă până la înmatricularea autovehiculul, și implicit obținerea certificatului de înmatriculare, conferind dreptul de circulație doar pe teritoriul României, iar trecerea frontierei cu un autovehicul cu numere de circulație provizorii nefiind posibilă”, explică cei de la Poliția de Frontieră Română pe pagina de Facebook.

Sursă foto: Facebook Poliția de Frontiera Română.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Unitățile canine Salvamont, la pregătire în Argeș

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Poliția de Frontieră Română