Unitățile canine Salvamont, la pregătire în Argeș

de | 23.06.2023 17:40 | Știri, Administrație, Județean, Lifestyle, Național

Salvatori montani din toată țara însoțiți de patrupezi au fost în perioada 19-22 iunie, în Argeș la ”Tabăra națională de pregătire a unităților canine Salvamont pentru căutarea în mediu natural”, organizată de Asociația Națională a Salvatorilor Montani din România și Consiliul Județean Argeș prin Salvamont Argeș.

Tabăra a fost organizată la Cota 2000 de pe Transfăgărășan și a reunit salvatori din toată țara. Timp de trei zile, au participat la exerciții de căutare și activități specifice  17 conductori salvatori montani cu  23 de câini, din 14 județe: Alba, Argeș, Bacău, Bihor, Caraș Severin, Covasna, Gorj, Harghita, Hunedoara, Maramureș ( Borșa), Mureș, Prahova, Sibiu (Cisnădie) și Suceava.

Sursă foto: CJ Arges

”Organizarea a fost, ca de obicei, impecabilă, iar colegii noștri au plecat foarte mulțumiți din Argeș. Am făcut căutări în tandem, cu GPS-uri pe câini, pentru descărcarea traseurilor făcute de aceștia și pentru o vizualizare ulterioră. Până la urmă, a fost o activitate foarte bună și organizată foarte bine. Participarea la această tabără este etapă obligatorie în menținerea brevetului de Unitate Canină Salvamont”, a declarat Ion Sănduloiu, director Salvamont Argeș potrivit comunicatului primit.

”Formatorii pe care Salvamont Argeș îi are sunt unii de cea mai bună calitate și cred că aceste cursuri vor continua și pe viitor datorită, pe de o parte, condițiilor pe care noi le oferim și, pe de altă parte, pentru că relieful este unul potrivit pentru acest gen de activități”, a completat Adrian Dumitru Bughiu, vicepreședinte CJ Argeș, potrivit sursei citate.

Sursă foto: CJ Argeș.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Consiliul Județean Argeș a încheiat parteneriate cu 25 de comune. Microbuze electrice pentru elevii din Argeș

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Salvamont Argeș

Ultimele articole