anchetaonline.ro

VA FI PROTEST! Mii de angajați de la Uzina Dacia, în stradă

de | 07.11.2022 10:39 | Știri, După locație, După subiect, Eveniment, Județean, Mioveni

Se anunță un protest de amploare organizat de Sindicatul Autoturisme Dacia, joi, 17 noiembrie, în centrul orașului Mioveni.

La miting vor participa aproximativ 5.000 de angajați, nemulțumiți de situația actuală economică. Potrivit Arges-stiri.ro, oamenii se plâng că statul nu și-a respectat promisiunile în privința modificării legislației muncii. De asemenea, critică faptul că nu au fost luate măsuri de plafonare a facturilor.

Amintim că în cadrul unei vizite oficiale, din luna octombrie, premierul Nicolae Ciucă a ținut să discute despre viitorul acestei industrii, perspectivele angajaților prin menținerea locurilor de muncă.

Este din punctul meu de vedere o responsabilitate a noastră, a Guvernului, să putem să avem această linie de dialog menţinută permanent şi să găsim soluţii, împreună, pentru a da garanţia că ştim să ne folosim resursele şi oportunităţile pe care ţara noastră le are şi de asemenea ne îngrijim ca oamenii să poată să beneficieze în continuare de siguranţa locurilor de muncă. Îmi doresc ca încă 54 de ani de aici înainte Uzinele Dacia Piteşti să poată să producă automobile nu doar pentru români ci şi pentru export”, a transmis la vremea respectivă premierul.

Însă, angajații Dacia sunt nemulțumiți că până acum nu au fost introduse măsurile promise. Prin urmare, joi, 17 noiembrie, în fața platoului de la Casa de Cultură a Sindicatelor, începând cu ora 13:00, oamenii  vor protesta timp ce o oră, manifestația urmând să dureze până la ora 14:00.

Foto descriptiv

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Premierul Nicolae Ciucă și președintele Senatului, Alina Gorghiu, au vizitat Uzina Dacia Mioveni

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: