INS. Veniturile românilor au fost mai mici în luna august

de | 13.10.2023 07:40 | Economic, Național

Câştigul salarial mediu net a fost în luna august de 4.531 lei, în scădere cu 34 lei (-0,7%) față de luna iulie 2023, potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică (INS). Au fost și unele sectoare unde s-a câștigat mai bine în august.

Totodată, în luna august 2023, câştigul salarial mediu brut a fost 7258 lei, cu 59 lei (-0,8%) mai mic decât în luna iulie 2023.

Salariul net în sănătate şi asistență socială

Valorile cele mai mari ale câştigului salarial mediu net s-au înregistrat în activităţi de servicii în tehnologia informaţiei (inclusiv activităţi de servicii informatice) (10419 lei), iar cele mai mici în hoteluri şi restaurante (2542 lei). Comparativ cu luna august a anului precedent, câştigul salarial mediu net a crescut cu 15,2%. ”În sectorul bugetar, în luna august 2023, câştigul salarial mediu net a scăzut uşor comparativ cu luna precedentă ȋn administraţia publică (-1,5%), respectiv în învăţământ (-1,1%, în principal ca urmare a acordării biletelor de valoare în lunile precedente, precum și a reducerii sumelor reprezentând plata cu ora a cadrelor didactice pe perioada vacanței şcolare)”, potrivit datelor celor. de la INS. În sănătate şi asistență socială, câştigului salarial mediu net a crescut comparativ cu luna precedentă (+2,1%, în principal ca urmare a acordării biletelor de valoare).

Foto descriptiv. Foto descriptiv: stirilekanald.ro.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Ce condiții trebuie îndeplinite? Tichete sociale de 500 lei pentru haine și rechizite

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: INS