Veste bună pentru locuitorii orașului Mioveni!  S-au montat dispensere de pungi pentru excrementele de animale

de | 13.04.2023 16:07 | Știri, Administrație, După locație, După subiect, Lifestyle, Mioveni

Veste bună pentru locuitorii orașului Mioveni!  S-au montat dispensere de pungi pentru excrementele de animale

Problema cu stăpânii de patrupede care nu strâng după animalele lor este una veche, valabilă în multe orașe. În toată lumea autoritățile se chinuie să îi învețe pe cetățeni această regulă de bun simț.
Pentru că vrem să ne simțim confortabili în orașul nostru, să ne lăsăm copiii să se joace liniștiți în iarbă, în parcuri și să ne plimbăm pe trotuare nestingheriți, Primăria Mioveni a hotărât să vină în sprijinul cetățenilor și să monteze dispensere de pungi pentru excrementele de animale!
Zonele vizate pentru montarea acestora sunt parcurile și proximitatea spațiilor verzi. Aceste recipiente au în zona laterală o gaură de aruncare a sacului, special concepută pentru a preveni contactul cu conținutul sacului.

Primele dispensere de pungi pentru excrementele de animale au fost montate în zona Parcului Tineretului, Bulevardul Dacia(zona centrala), zona S-uri, urmând ca în decursul săptămânii viitoare să mai fie montate altele susțin cei de la Servicii Edilitare.

Sancțiuni între 200-400 lei

Potrivit reglementărilor în vigoare, posesorii de animale de companie sunt obligați să strângă mizeria de pe domeniul public lăsată de patrupede. Conform HCL nr.93/2014, persoanele care scot la plimbare animalul de companie fără materialele necesare pentru a curăța după el vor fi sancționate cu amendă între 200-400 lei.

Nerespectarea obligațiilor legale ale proprietarilor de animale ar trebui sancționată prin amendă, însă considerăm că putem lucra și pe partea de informare și educare a cetățenilor, pentru a putea schimba mentalități pe termen lung.” scriu cei de la Servicii Edilitare pentru Comunitate Mioveni pe pagina lor de Facebook.

Excrementele de câine în spațiile verzi și pe trotuare nu sunt tocmai plăcute vizual. De asemenea, ele se pot dovedi și extrem de periculoase, deoarece
pot transmite la om și către alte animale Giardia, Salmonella, E. coli, viermii intestinali, cei mai predispuși fiind copiii cu vârste între 1 și 4 ani.

Excrementele de câine nu sunt fertilizante pentru sol, ci creează un mediu propice dezvoltării de bacterii periculoase, ușor transmisibile.
Apa de ploaie transportă aceste organisme în circuitul apei din oraș. Ele au fost declarate poluante și se descompun în aproape un an de zile.

sursă foto pagina fb Servicii Edilitare pentru Comunitate Mioveni

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Mioveni | Primăria Mioveni | Servicii Edilitare Pentru Comunitate Mioveni

Ultimele articole