Veste bună pentru români! Salariul minim ar putea crește la 3.000 de lei

de | 30.08.2022 09:03 | Știri, După locație, După subiect, Economic, Național

Coaliția de guvernare ia în calcul creșterea salariului minim de la 1 ianuarie 2023, suma propusă fiind considerabilă.

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a propus ca salariul să crească cu 450 de lei, potrivit romaniatv.net. Astfel, de anul viitor, românii ar putea avea salariul minim brut de 3.000 de lei, având în vedere că în prezent salariul minim brut este de 2.550 de lei. De asemenea, 200 de lei din creșterea salariului vor fi neimpozitabili.

Dacă această măsură va fi aplicată, salariul minim net ar urma să fie 1863 lei.

Am avut discuţii şi despre salariul minim. Considerăm că salariul minim trebuie să crească în România. Am pus în primă fază la dispoziţia mediului de afaceri acei 200 de lei taxabili, posibilitatea majorării salariului minim fără o cheltuială suplimentară, fără nicio taxare din partea statului român. Mai avem câteva propuneri, câteva variante. Am spus foarte clar că începând din septembrie vom convoca Consiliul Naţional Tripartit să stabilim varianta cea mai corectă. Salariul minim trebuie să crească”, a transmis ministrul Muncii, Marius Budăi.

De asemenea, ministrul Muncii a anunțat că și pensiile ar urma să crească de la anul. Oficialul a transmis că majorarea urmează să fie calculată de rata inflației.

Foto News.ro

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Tronsonul drumului expres Craiova-Pitești se confruntă cu blocaje! Nu se știe când va fi gata!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte:

Ultimele articole