anchetaonline.ro

Veste bună pentru români! Va crește salariul minim de la 1 octombrie

de | 21.09.2023 13:00 | Național, Economic, Importante

Veste bună pentru români. Reprezentanții Guvernului au anunțat că salariul minim va crește de la începutul lunii viitoare.

Astfel, începând cu 1 octombrie, salariul minim brut pe economie va crește de la 3.000 de lei la 3.300 de lei, adică va fi o mărire de 10%.

După această majorare, salariul net minim pe economie va ajunge la 1981 de lei.

În acelasi timp, salariile minime din construcţii vor creşte de la 4.000 de lei brut la 4.500 de lei brut, adică 2647 de lei net.

Salariul minim brut garantat în plată va crește la 3.300 de lei de la 1 octombrie, s-a stabilit în cadrul Consiliului Național Tripartit (CNT), din care fac parte reprezentanți ai Guvernului și ai confederațiilor sindicale și patronale.

De asemenea, în domeniul construcții, salariul minim brut va fi de 4.500 de lei”, a anunțat Cristian Vasilcoiu, Secretar de Stat la Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale, într-un mesaj postat pe Facebook

Vezi AICI proiectul de HG privind creșterea salariului minim brut garantat în plată, publicat, miercuri, de Ministerul Muncii.

Specialiștii Ministerului Muncii consideră că majorarea propusă va avea efecte pozitive asupra creşterii economice prin stimularea ocupării locurilor de muncă, creşterii puterii de cumpărare a salariaţilor şi reducerii muncii la negru.

foto descriptiv

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Angajaţii din penitenciare protestează astăzi în fața Ministerului Finanțelor!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: