Veste bună pentru șoferi! Asigurarea RCA plafonată!

de | 11.04.2023 10:35 | Știri, După locație, După subiect, Economic, Național

Veste bună pentru șoferi! Asigurarea RCA plafonatăRCA

Începând de astăzi, 11 aprilie 2023, asigurările RCA vor fi plafonate pentru următoarele 6 luni la nivelul prețurilor de bază aplicate de fiecare asigurator în parte la nivelul lunii februarie.

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a luat această decizie în contextul actual al falimentului EUROINS Romania, pentru a se evita creșterea prețurilor polițelor RCA și la insistențele asiguratorilor care susțin ca vor avea pierderi dacă vor vinde la prețul de anul trecut.

Cât plătesc șoferii

În medie, un șofer va plăti cu 12% mai puțin față de acum, însă prețurile sunt mult mai mari față de anul trecut! În prezent un conducător auto poate plăti și cu 40 de procente mai mult față de anul 2022 pentru o asigurare obligatorie.

De asemenea, se vor plafona și comisioanele de distribuție, la nivelul de 8%, iar toți asiguratorii vor calcula aceste tarife la nivelul B0, însemnând baza de la care se pornește orice calcul care ulterior va fi bonusat sau malusat în funcție de istoricul de daune și de comportament a acestora în anii ulteriori. Aceste lucru se va aplica si BAAR-urilor, Biroul Asiguratorilor Auto din Romania. Am convenit cu toții, ne-am luat angajamentul și toată lumea a agreat această masură, cu aplicabilitate pe șase (6) luni de zile”, a afirmat reprezentantul ASF, Cristian Ruşu

 

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

O nouă fabrică în România, la 40 de km de Pitești

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: RCA

Ultimele articole