Veste bună pentru românii care beneficiază de vouchere de energie

de | 16.11.2023 15:31 | Național, Economic

  • A fost prelungită valabilitatea voucherelor pentru energie electrică!

vouchere bani

Informații noi pentru românii care beneficiază de vouchere de energie. Valabilitatea acestora a fost prelungită până la 31 martie 2024, a anunțat astăzi, 16 noiembrie, Adrian Câciu, ministrul Proiectelor Europene.

Această decizie a fost luată pentru ca beneficiarii și anume gospodăriile vulnerabile, să poată să plătească facturile la energie cu aceste vouchere până la data de 31 martie 2024.

Veste bună pentru cei care sunt beneficiari ai voucherelor pentru energie: am prelungit valabilitatea până la 31 martie 2024, așa cum anunțasem, am formalizat această măsură, astfel încât beneficiarii, gospodăriile vulnerabile, să poată să plătească facturile la energie cu aceste vouchere până la 31 martie 2024.

 

Termenul inițial era 31 decembrie 2023″, a anunţat ministrul Adrian Câciu, la finalul ședinței de Guvern de astăzi. 

Ministrul a mai menționat faptul că prelungirea valabilității acestor vouchere de energie a fost aprobată în urma unor consultări cu Comisia Europeană.

vouchere sociale 2023 card

Reamintim de asemenea că o altă veste bună a fost anunțată de Nicolae Ciucă la începutul acestei luni, și aume faptul că plafonul pentru alimente ar putea continua și după luna iunie a anului următor.

Ajutorul de 50 de euro pentru alimente ar putea fi continuat și după luna iunie. Există unele capitole de fonduri europene la care le-am putea încadra pentru a fi finanțate, iar restul banilor să fie dați de la bugetul de stat.

Sumele din ajutorul de încălzire dat în 2023 (cele doua transe de cate 700 de lei) și necheltuite de beneficiari până la sfârșitul anului ar putea fi cheltuite și în 2024”, a precizat Nicolae Ciucă, conform știripesurse.ro.

carduri alimente

Reamintim faptul că numărul beneficiarilor cardurilor sociale acordate de Guvern, prin programul „Sprijin pentru România” a ajuns anul acesta la peste 2,4 milioane de români. Aceștia primesc în sprijin aceste vouchere sociale, care pot fi folosite pentru cumpărarea de alimente sau cu care se pot achita mese calde.

 

Foto descriptiv

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:
<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Adrian Câciu