Veste proastă pentru șoferi! Au de plătit taxe mai mari

de | 17.10.2022 19:50 | Știri, După locație, După subiect, Economic, Național

Veste proastă pentru șoferi! Aceștia vor fi obligați să plătească roviniete mai scumpe, fiind introduse taxe de poluare în funcție de fiecare mașină.

Măsura a fost anunțată prin intermediul proiectului PNRR, prin care UE oferă bani pentru șantierele de autostradă din țară.

Acest sistem de taxare ar urma să fie introdus până la jumătatea anului 2023.

Peste 4 milioane de mașini din România sunt mai vechi de 10 ani, conform celor mai noi date ale parcului auto, țara noastră fiind pe locul 2 în topul țărilor cu cele mai vechi autoturisme din Uniunea Europeană.

Serviciul de tarifare electronică ar trebui să pună la dispoziția acestora echipamente de bord personalizate și o asigurare a funcționalității acestuia, punerea la dispoziție a unor mijloace acceptate pentru efectuarea plății tarifului sau acceptarea unui alt mijloc de plată folosit de acesta, încasarea tarifului, virarea către entitatea care îl percepe, gestionarea relațiilor contractuale în ceea ce privește utilizatorul, securitatea și confidențialitatea în ceea ce privește funcționarea sistemului de tarifare rutieră și nu în ultimul rând protecția datelor cu caracter personal”, a transmis Lucian Calmuș, reprezentant CNAIR, conform Digi 24.

Foto arhivă IPJ Argeș

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Vestea momentului de la Dacia! Ce se întâmplă cu uzina din Mioveni

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: