Cristian Gentea, avertisment către directorul Școlii 13: De mâine, veți avea de-a face cu mine!

de | 17.10.2022 21:20 | Știri, După locație, După subiect, Eveniment, Importante, Pitești

În această seară, deși aflat în afara țării, primarul municipiului Pitești, Cristian Gentea, a postat un mesaj pe rețelele Social Media în care prezintă o situație care l-a înfuriat cumplit, în cursul zilei de astăzi, când a aflat de la părintele unui copil că în Școala 13 “Mircea cel Bătrân” din Trivale, elevii au susținut cursurile la 10 grade.

Primarul susține că după ce s-a edificat, a constatat că responsabilitatea nu revine sistemului de termoficare al municipalității, ci exclusiv managementului școlii care are centrală proprie și nu a dat drumul la încălzire.

Iată ce mesaj, în termeni destul de duri, a postat primarul Piteștiului:

Deși sunt plecat din țară, astăzi după-amiază am fost sunat de părintele unui copil de la clasa pregătitoare, Școala 13 “Mircea cel Bătrân” din Trivale.
Mi-a reproșat că în clasă sunt doar 10 grade, iar copiii tremură de frig.
Ca de obicei, de vină este primarul!!!
Am luat legătura imediat cu directorul TermoCalor, cel care mi-a confirmat că astăzi a început furnizarea agentului termic, așa cum știam, dar, Școala 13 are centrală proprie, nu este legată la sistemul centralizat.
L-am sunat de urgenţă pe domnul director Dan Teodorescu, cel care a luat legătura cu directorul școlii, Dragoș Dinculescu.
Acesta a recunoscut că este frig, că nu a pornit centrala.
Știți de ce???
Pentru că săptămâna viitoare este vacanță și a crezut că mai poate “păcăli” și săptămâna aceasta!!!
Chiar dacă asta înseamnă să punem în pericol sănătatea copiilor???
Domnilor și doamnelor directori de unități de învățământ, atunci când ați semnat contractul de management cu mine, v-am cerut să fiți buni gospodari, să cheltuiți cu grijă banul public și să aveți grijă de copii!
Ați promis că asta veți face! D-le director Dinculescu, dacă mâine dimineață, copiii nu vor intra în clase încălzite, vă promit că veți avea de-a face cu mine!
Și, vă asigur că nu vă va fi deloc ușor…!”, a transmis Cristian Gentea.

Directorul Școlii 13: „Unii cred că așa se câștigă capital electoral”

Contactat pe această temă, directorul Școlii 13 „Mircea cel Bătrân” din Trivale, profesor Dragoș Dinculescu, ne-a declarat că s-a luat decizia de a da drumul la căldură mâine dimineață, înainte de a fi contactat de domnul Dan Teodorescu, iar ideea de a amâna pornirea centralei termice putea fi luată în calcul în cazul în care vremea permitea acest lucru.

Ideea de pornire a căldurii am luat-o de azi-dimineață, nu în seara asta, nu la presiuni sau la amenințările domnului primar. Deja aranjasem lucrurile să pornim căldura de mâine, înainte să fiu contactat de domnul Teodorescu. Azi de dimineață nu mai aveam când să dăm drumul la căldură, pentru că avem o centrală care „duce” toată școala (o suprafață de aproximativ 5000 mp) și durează câteva ore până se încălzește, iar la ora prânzului era deja cald, copiii erau în tricouri, stăteau și cu geamurile deschise.

Într-adevăr, de dimineață a fost mai frig în unele săli de clasă, însă nu în toate”, a declarat directorul Școlii 13.

Totodată, Dragoș Dinculescu susține că există o problemă în ceea ce privește menținerea căldurii în școală din cauza geamurilor care sunt foarte vechi, iar Primăria Municipiului Pitești a fost sesizată în acest sens.

Din păcate, nici dacă dăm drumul la centrală nu este foarte cald în școală, pentru că se pierde căldură, deoarece majoritatea geamurilor noastre sunt din tâmplărie din 1975, de când s-a făcut școala. Avem un proiect de reabilitare a școlii depus de 7-8 ani de zile, iar Primăria nu a putut nici măcar o fereastră să schimbe. Inclusiv acum am făcut, din nou, o solicitare.

Peste tot se vorbește de eficientizare, iar noi ce facem? Nu facem nimic. Dar asta nu din vina mea. Eu am depus solicitarea la Primărie.

Domnul primar știe doar să amenințe, din păcate. Unii cred că așa se câștigă capital electoral”, susține Dragos Dinculescu.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Festivalul „Toamna Piteșteană” se prelungește până duminică, 23 octombrie!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte:

Ultimele articole