Veste bună! Se mărește salariul minim!

de | 26.07.2022 14:21 | Știri, Economic, Național

După negocierile care au avut loc între sindicate şi patronate, urmează să se majore salariul minim. De asemenea, România susţine instituirea salariului minim la nivel european, precizează Cristian Vasilcoiu, secretar de stat în Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale.

Aceste decizii au fost luate în urma protestului organizat de comunitatea Declic. Acesta a avut loc începând cu ora 10:00, la Ministerul Muncii, unde mai mulţi toboşari s-au strâns pentru a bate toba sub geamul ministrului Marius Budăi, mesajul fiind „Creşteţi salariul minim la un nivel decent, nu cu praful de pe tobă!”.

I-a apucat pe USR-işti şi falangele lor ONG-iste grija de salariul minim. Cât au fost la guvernare l-au mărit puţin spre deloc! Ba chiar au transmis instituţiilor europene că se opun introducerii salariului minim la nivel european! Cât a guvernat PSD a fost mărit mereu salariul minim, iar de când am revenit la guvernare am transmis autorităţilor UE că susţinem instituirea salariului minim la nivel european!”, a redactat Vasilcoiu marţi, pe cotul său de Facebook.

Acesta a susținut că „reziştii” au fost invitaţi la întâlniri cu ministrul Muncii chiar de acum două săptămâni, infvitația fiind valabilă chiar de săptămâna trecută, însă au primit doar un refuz.

Totodată, Vasilcoiu a ținut să precizeze că în cursul zilei de marți, Marius Budăi , ministrul Muncii, nu era în capitală.

Salariul minim o să îl mărim, din nou, tot noi, după negocieri cu sindicatele şi patronatele”, a informat Cristian Vasilcoiu.

Astfel, în cursul nopții de marți, Președinția Consiliului UE și negociatori ai Parlamentului European au ajuns la un acord politic, stabilind un cadru european al salariului minim.

Parlamentul European a făcut un anunț prin care a subliniat faptul că eurodeputații vor aproba noile reguli pentru a asigura că salariile minime oferă un standard al traiului decent în UE.

Foto descriptiv

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline

A fost prins în timp ce vindea droguri în satul Drogu

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/raluca-balasa/" target="_self">Raluca Bălașa</a>

Articol scris de Raluca Bălașa

Studentă a Facultății de Științe ale Educației, Științe Sociale și Psihologie, Jurnalism, pasionată de fotografie și content media, voluntară în cadrul redacției UPIT Media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Marius Budăi | PSD