Vești bune de la CJ Argeș. Urmează modernizarea DJ 679, cea mai mare investiție publică de infrastructură rutieră

de | 29.04.2024 17:28 | Județean, Administrație

Consiliul Județean (CJ) Argeș vine cu un anunț important pentru cetățeni: în Argeș, urmează să fie demarată cea mai mare investiție publică de infrastructură rutieră din istoria județului: Modernizarea DJ 679: Păduroiu (DN 67 B ) – Lipia – Popești – Lunca Corbului – Padureţi – Ciești – Fâlfani – Cotmeana – Malu – Bârla – Lim. Jud. Olt, în lungime de 48 km, o investiție de peste 77 milioane de euro, finanțată din fonduri europene.

Astăzi, în ședinta extraordinară a CJ Argeș, condusă de președintele Ion Mînzînă, s-au făcut noi pași în etapa de contractare privind acest obiectiv de investiții. A fost aprobat proiectul de hotărâre privind aprobarea documentației tehnice – faza PT, Deviz General și devize pe cheltuieli eligibile și neeligibile, Bugetul proiectului, Studiu privind imunizarea climatică și Studiul Do No Significat Harm (Evaluarea respectării principiului Do No Significat Harm).

”Iată că semnăm acest prim proiect pe infrastructura de drumuri”

 „Prin binevoința Guvernului României și prin suplimentarea fondurilor pe axa Infrastructură, iată că semnăm acest prim proiect pe infrastructura de drumuri, finanțat din fonduri europene în noul Program Regional Sud Muntenia. Ne respectăm, iată, angajamentele de a dezvolta și moderniza infrastructura de drumuri. Am reușit, în numai trei ani, din 2020 până în 2023, să asfaltăm 180 de kilometri de drum județean. Am implementat nu mai puțin de 68 de proiecte în ultimii ani, stabilind un record pentru județul Argeș. Stimați colegi, vă urez sărbători frumoase și să ne întâlnim sănătoși pentru că mai avem multe proiecte de dus la bun sfârșit.”, le-a transmis președintele Ion Mînzînă colegilor consilieri județeni la finalul ședinței, potrivit informării publicate.

Totodată, potrivit sursei citate, tot în ședința extraordinară de astăzi a fost aprobat un proiect de hotărâre care vizează “Restaurarea Galeriei de Artă ”Rudolf Schweitzer- Cumpăna”, o investiție importantă prin care Consiliul Județean Argeș reușește să redea publicului argeșean una dintre cele mai frumoase clădiri istorice și culturale, care tezaurizează și valorifică opere reprezentative ale picturii românești clasice și contemporane. Lucrările privind restaurarea Galeriei de Artă ”Rudolf Schweitzer- Cumpăna” sunt aproape de final.  Ședința extraordinară poate fi urmărită pe site-ul Consiliului Județean Argeș, la secțiunea Servicii online / Ședințe live. Proiectele de hotărâre pot fi consultate la secțiunea Activitate / Sedinte: cjarges.ro/.

Sursă foto: Facebook CJ Argeș.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Atenție, șoferi! Restricții de trafic pe DN 7

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Consiliul Județean Argeș