anchetaonline.ro

Vești bune privind programul „Noua Casă”

de | 14.04.2022 07:45 | Știri, După subiect, Economic, Național

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, miercuri, legea pentru aprobarea programului guvernamental „Noua Casă”, care ajută la facilitarea accesului persoanelor fizice la cumpărarea unei locuințe, prin contractarea de credite garantate de stat.

Prin acest program, românii pot achiziționa locuinţe noi, locuinţe consolidate şi alte categorii de locuinţe, recepţionate la terminarea lucrărilor de construcţii noi sau de intervenţie în vederea consolidării şi/sau reducerii riscului seismic, cu mai mult de 5 ani înainte de data solicitării creditului garantat.

„Noua Casă” diferențiază proprietățile respective în funcţie de preţ în contextul cerinţelor legate de categoria locuinţei, avansul minim obligatoriu şi procentul maxim de garantare astfel:
– cu un preţ de maxim 70.000 Euro – majoritatea locuinţelor achiziţionate prin Program, noi, vechi sau consolidate. Pentru acestea avansul minim obligatoriu este de 5% iar procentul maxim de garantare de 50%.
– cu un preţ cuprins între 70.001 Euro -140.000 Euro – locuinţe noi, inclusiv cele construite prin programele ANL, pentru care documentele de recepţie la terminarea lucrărilor de construcţii s-au semnat cu cel mult 5 ani înainte de data solicitării creditului garantat. Pentru acestea avansul minim obligatoriu este de 15% iar procentul maxim de garantare de 60%.

Programul permite şi achiziţionarea unor proprietăţi cu valori ce depăşesc 70.000/140.000 euro cu condiţia achitării diferenţei din surse proprii.

 

Citește articolele pe același subiecte: Klaus Iohannis
<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare: