Vești noi pentru români! Schimbare la Legea fondului funciar

de | 19.04.2023 14:51 | Știri, Administrație, Economic, Național

Vești noi!

Adtăzi, 19 aprilie, a fost adoptat de către Plenul Camerei Deputaţilor un proiect de lege conform căruia deţinătorii terenurilor din zonele care nu au fost cooperativizate pot solicita comisiei judeţene emiterea titlului de proprietate, în anumite condiţii.

Obiectul de reglementare al proiectului este de modificare a Legii fondului funciar.

Deţinătorii sau moştenitorii acestora care nu s-au înscris în cooperativa agricolă de producţie, nu au predat sau nu li s-au preluat la stat terenurile prin acte translative de proprietate pot solicita, la cerere, comisiei judeţene emiterea titlului de proprietate în condiţiile prezentei legi, astfel: dacă deţinătorii sau moştenitorii acestora figurează cu terenul în registrele agricole sau registrele cadastrale şi în evidenţele fiscale, pentru terenul în cauză nu a fost deschisă Carte Funciară în baza Legii cadastrului şi a publicităţii imobiliare nr. 7/1996, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, terenul nu face obiectul cererilor de reconstituire sau constituire a dreptului de proprietate de către alte persoane şi nici nu s-a eliberat anterior titlu de proprietate cu privire la acesta”, se arată în proiect, conform agerpres.ro.

De precizat faptul că proiectul a fost a adoptat şi de Senat, iar Camera Deputaţilor este for decizional în acest caz.

 

Foto: Playtech

 


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: