Vibrația Piteștiului crește în această săptămână din nou. Un weekend plin de sport și știință!

de | 17.09.2024 13:09 | Pitești, Lifestyle

În această săptămână, Piteștiul va fi gazda unor evenimente de excepție care promit să aducă un plus de energie și bucurie comunității. Primarul Cristian Gentea a anunțat că peste 1000 de sportivi vor concura la Balcaniada de ju-jitsu, care se va desfășura începând de joi la Pitești Arena. Totodată, în weekend, Piața Primăriei va deveni centrul atenției pentru tineri, găzduind Pitești Science Festival. Aici, mii de participanți vor explora știința prin activități interactive, demonstrații captivante și workshop-uri interesante, promovând astfel cunoașterea și inovația.

Federația Română de Arte Marțiale (F.R.A.M.), prin Departamentul Ju-Jitsu, organizează, în perioada 19 – 22 septembrie, ediția cu numărul 19 a Campionatului Balcanic, în parteneriat cu Primăria Municipiului Pitești și Consiliul Local al Municipiului Pitești. Vor concura peste 1.140 de sportivi, alături de aproximativ 40 de antrenori, 45 de arbitri și 20 oficiali. La start vor fi prezenți participanți din trei continente, respectiv Europa, Asia și Africa. Marți, 17 septembrie, la ora 15:00, în cortul special amenajat în Piața Primăriei, va avea loc prima întâlnire cu organizatorii și voluntarii ”Pitești Science Festival”. De asemenea,  Emil Cențiu, ciclistul din Pitești care traversează Europa pe bicicletă pentru a sprijini educația STEAM va ajunge ulterior în fața Primăriei, loc în care, în data de 21 septembrie se va desfășura ”Pitești Science Festival”, și va fi primit de edilul Cristian Gentea.

Aceste evenimente nu doar că vor anima orașul, dar vor și contribui la dezvoltarea culturală și sportivă a comunității. Intrarea la ambele evenimente este liberă, iar organizatorii îi încurajează pe toți să participe și să sprijine sportivii și inițiativele educative locale.

”Vibrația Piteștiului crește în această săptămână din nou: peste 1000 de sportivi vor umple Pitești Arena, începând de joi, la Balcaniada de ju-jitsu, iar Piața Primăriei va fi locul de întâlnirii a mii de tineri în weekend la Pitești Science Festival!”, a punctat pe pagina de Facebook primarul Cristian Gentea.

Foto descriptiv. Sursă foto: screenshot FB Cristian Gentea.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Ziua Internațională de Monitorizare a Apei – implicare în protejarea apelor

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Cristian Gentea | Pitești | Pitești Arena | Primăria Municipiului Pitești

Ultimele articole