Judecătorul Bogdan Ion – numit vicepreşedinte al Tribunalului Argeş

de | 23.02.2024 08:30 | Din ediția tipărită, Eveniment, Lifestyle, Pitești

Tribunalul Argeş îl va avea în echipa de conducere pentru următorii trei ani pe judecătorul Bogdan Constantin Ion. După o perioadă în care a ocupat prin delegare funcţia de vicepreşedinte, începând cu data de 14 februarie a fost numit în această funcţie pe o perioadă de trei ani. Bogdan Ion este magistrat din anul 2015, când, prin decret prezidenţial, a fost încadrat ca judecător la instanţa de la Curtea de Argeş. Anterior, a lucrat ca poliţist la Biroul autostrăzii A1.

Bogdan Ion va face echipă cu Cornelia Olteanu, care şi-a câştigat funcţia de preşedinte în urma concursului de ocupare a posturilor vacante de conducere din justiţie, organizat de CSM la finalul anului trecut.

► Vicepreședinte nou și la Curtea de Apel Pitești

Şi Curtea de Apel Piteşti are un nou vicepreşedinte începând de joi, 15 februarie, însă cu delegare. În şedinţa CSM de săptămâna trecută, a fost desemnată să ocupe temporar această funcţie judecătoarea Alina Mateescu, până la ocuparea funcţiei prin numire, dar nu mai mult de 6 luni. Decizia vine după ce predecesorul în această funcţie, magistratul Daniel Radu, a decis să se pensioneze. Săptămâna aceasta, Secţia pentru judecători a CSM va analiza propunerile de delegare a judecătorilor Patricea-Lorela Soare și, respectiv, Viorel Terzea, în funcţiile de preşedinte al Secției penale și pentru cauze cu minori și de familie, respectiv preşedinte al Secției a II-a civile, de contencios administrativ și fiscal.

Tot în şedinţa de săptămâna trecută, CSM a mai decis prelungirea delegării Anei Sandu, judecător la Judecătoria Pitești, în funcţia de preşedinte al Judecătoriei Topoloveni, începând cu data de 27 februarie, până la ocuparea funcţiei prin concurs, dar nu mai mult de 6 luni, sub rezerva prelungirii delegării sale în funcție de execuție la Judecătoria Topoloveni.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Trei judecători pleacă de la Tribunalul Argeş la Curtea de Apel Piteşti

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/nadia-ciochina/" target="_self">Nadia Ciochina</a>

Articol scris de Nadia Ciochina

Jurnalist de investigații și editor, cu 19 experiență în presă, autor și coordonator pentru numeroase proiecte media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: CSM | Judecătoria Piteşti | Tribunalul Argeș