Trei judecători pleacă de la Tribunalul Argeş la Curtea de Apel Piteşti

de | 09.02.2024 14:00 | Din ediția tipărită, Județean, Lifestyle

Mişcări de trupe în justiţia argeşeană! Tribunalul Argeş, una dintre cele mai încărcate instanţe din judeţ, pierde nu mai puţin de trei dintre magistraţi. În şedinţa de săptămâna trecută, Secţia pentru judecători din cadrul CSM a hotărât promovarea la Curtea de Apel Pitești a trei magistraţi de la tribunal, ca urmare a valorificării rezultatului obţinut la concursul de promovare efectivă în funcţii de execuţie a judecătorilor desfăşurat în perioada mai-octombrie 2023.

Ca urmare a deciziei CSM, prima care pleacă la cea mai importantă instanţă din judeţ este judecătoarea Alina Hubert, începând cu data de 15 februarie. Judecător la Secţia Penală a Tribunalului Argeş, Alina Hubert a lucrat în SRI înainte de a intra în justiţie, la început ca procuror şi, de câţiva ani, ca judecător.

De la 1 aprilie, se transferă la Curtea de Apel Piteşti şi judecătorul Cristian Ioniţă, de la Secţia Civilă a Tribunalului Argeş. Pe lângă activitatea în instanţă, judecătorul Cristian Ioniţă are în CV şi o lungă perioadă de detaşare la CSM, unde a ocupat vreme de 11 ani funcţia de şef Serviciu formare profesională şi statistică judiciară.

Ultima, dar nu cea din urmă care se alătură echipei de magistraţi a Curţii de Apel Piteşti este fosta şefă a Judecătoriei Piteşti, Camelia Pârvu, preşedintă a Secţiei pentru conflicte de muncă şi asigurări sociale a Tribunalului Argeș şi în prezent delegată la Judecătoria Topoloveni. Aceasta va părăsi structurile Tribunalului Argeş începând cu data de 30 iunie, fiind eliberată din funcţia de conducere începând cu data promovării.

Tot la Curtea de Apel Piteşti vine ca judecător şi un fost ofiţer de poliţie argeşean, devenit magistrat în urmă cu aproximativ 11 ani. Robert Filionescu activează în prezent ca judecător la Tribunalul Bucureşti, după ce anterior a instrumentat cazuri la Judecătoria Costeşti şi Tribunalul Argeş, iar din 1 martie se întoarce la Piteşti, ca magistrat al celei mai importante instanţe din judeţ.

► Un nou concurs pentru şefia instanţelor din Argeş

Tot săptămâna trecută a fost anunţat un nou concurs pentru funcţiile de conducere vacante din justiţia argeşeană. Unele dintre instanţe au posturi de conducere neocupate de ani de zile, aşa cum sunt de exemplu funcţiile de preşedinte ale Judecătoriei Curtea de Argeş şi Judecătoriei Topoloveni, vacante de peste trei ani.

Funcţiile de conducere pentru care se poate da concurs în noua sesiune sunt disponibile la Tribunalul Specializat Argeş, acolo unde judecătorului Ciprian Tiţa urmează să îi expire în curând şi cel de-al doilea mandat de preşedinte, precum şi la judecătoriile Curtea de Argeş, Costeşti şi Topoloveni.

Candidaţii îşi pot depune dosarele de înscriere până la data de 23 februarie, calendarul concursului incluzând testarea psihologică-scris (23 martie), testarea psihologică-interviu (23-31 martie), susţinerea proiectului managerial (11-21 aprilie) şi testarea scrisă (19 mai 2024), urmând ca rezultatele finale să fie anunţate pe 5 iunie.

Citiţi, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Un procuror argeşean pleacă la Parchetul Curţii de Apel Bucureşti

 

 

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/nadia-ciochina/" target="_self">Nadia Ciochina</a>

Articol scris de Nadia Ciochina

Jurnalist de investigații și editor, cu 19 experiență în presă, autor și coordonator pentru numeroase proiecte media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: CSM | Curtea de Apel Pitești | Tribunalul Argeș | Tribunalul Specializat Argeş