Femeile au fost, dintotdeauna, vindecătoare de trupuri și suflete. Când acest har este însă transformat într-o profesie, într-o misiune de credință asumată oficial și cu responsabilitate, când o doamnă devine mai mult decât un profesionist, devine un pionier în domeniul ei, atunci poți vorbi de succes și despre modele. Este cazul medicului Victoria Irimia, unul dintre cei mai respectați specialiști în psihiatrie din România, doctor în științe medicale, fost manager al Laboratorului de Sănătate Mintală Argeș, deschizător de drumuri la nivel național, numele puternic din spatele brandului ”Self Control Dr. Irimia”.
Fac parte dintre oamenii, întâmplător femeie, care și-au atins și de multe ori și-au și depășit limitele. Am pus la dispoziția colegilor mei din mediul public o instituție ca Centrul de Sănătate Mintală construit de mine de la zero la rangul de stație-pilot pentru Organizația Mondială a Sănătății. De asemenea, am elaborat esențial secția de psihiatrie a Spitalului Județean. Coordonând întreaga activitate psihiatrică din județ, am militat ani de zile pentru extinderea rețelei medicale în acest domeniu, atât de sensibil, fiind tare singură în demersurile mele la început.
În prezent, activitatea continuă în ceea ce începusem în sistemul public – de 32 de ani – oferind publicului cu nevoi medicale în toate specialitățile Centrul Medical Self Control Dr. Irimia, unitate privată în contract cu Casa de Asigurări de Sănătate Argeș, deci, în cea mai mare parte, prestații gratuite!”, povestește domnia-sa – cu energie și entuziasm – traseul profesional pe care l-a construit cu multă ambiție, cu autenticitate și pasiune. Un traseu care a scris istorie în medicina dedicată sănătății mintale din Argeș și din România.
O misiune de credință grea, pentru că a presupus – dincolo de provocările inerente oricărei evoluții către succes – o muncă complexă cu oamenii. Cu mintea lor și capacitatea lor de a gestiona unele dintre cele mai delicate și complexe manifestări ale firii umane. Experiența profesională și cea personală o întemeiază de Victoria Irimia să nu le analizeze pe femei, reprezentantele sexului frumos, în niciun fel diferențiat de bărbați în ceea ce privește reușita. O apreciază însă ca fiind izvorul evoluției.
Dincolo de limite începe adevărul! Aici este cealaltă problemă. Multiplicându-mă în atâtea zeci de mii de oameni de-a lungul carierei, m-am simțit privilegiată să le pot spune pacienților mei întotdeauna adevărul. Acel adevăr unic și indivizibil, dar care poate fi adus la «numitor comun». Sigur că acest concept al adevărului atrage vulnerabilitate. Unii sunt tentați să fure adevărul, dar «apa trece, pietrele rămân», spune românul înțelept! Până la urmă, omul se alege cu ceea ce a fost în stare să ofere celorlalți! Și uite că mă consider OM, nu doar FEMEIE!
Deși, fie vorba între noi, fără FEMEIE – atât mamă, soție, fiică, parteneră de serviciu – lumea nu ar avea cum să se laude cu LUMINA VIEȚII!”
Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:
Tatiana Preduț: Secretul este să visezi sus, să ai speranța că poți realiza orice