O nouă victorie a autorităţilor din Bogaţi în războiul cu fostul furnizor de apă din comună

de | 20.04.2024 18:58 | Rural, Administrație

Continuă războiul în instanţă dintre autorităţile locale ale comunei Bogaţi şi firma PAMA SRL, firma care, prin contract, a avut ani de zile în administrare reţeaua de alimentare cu apă a comunei, dar care – conform reprezentanţilor primăriei din localiltate – nu şi-a respectat obligaţiile în ceea ce priveşte investiţiile şi remedierea avariilor la reţea. Din acest motiv conducerea administraţiei locale a luat decizia rezilierii acestui contract.

Evident, reprezentanţii societăţii Pama SRL, din Prahova, nu au acceptat această situaţie şi s-au îndreptat în instanţă împotriva Primăriei Bogaţi, solicitând suspendarea Hotărârii Consiliului Local nr. 61 din 2 octombrie 2023, prin care s-a făcut delegarea gestiunii Serviciului public de alimentare cu apă al comunei Bogaţi, pentru cinci ani, către operatorul SC Prest Apă Canal Bogaţi SRL, societate aflată în subordinea Consiliului Local.

Pe 11 aprilie, Primăria şi Consiliul Local Bogaţi au obţinut o victorie importantă la Curtea de Apel Ploiești, instanţă care a respins recursul formulat de Pama SRL împotriva deciziei care respingea cererea de suspendare a HCL nr. 61.

Această sentință întărește încă o dată ideea că toate facturile trimise cetățenilor începând cu luna octombrie sunt ilegale.” afirmă  reprezentanţii autorităţilor locale ale comunei, care îi invită pe cetăţenii pe care firma din Prahova i-a executat silit pentru că au refuzat să îi mai plătească acesteia servicii neprestate, să vină la primărie, pentru a fi ajutaţi să îşi recupereze banii popriţi:

Salariații SC Prest Apă Canal Bogați vor trece tot timpul pe la dvs. să ridice titlurile executorii care v-au fost trimise pentru a vă acorda sprijin în vederea depunerii dosarelor pentru suspendarea acestora către Judecătoria Topoloveni. Cetățenilor cărora li s-au oprit anumite sume din salarii sau pensii li se vor returna în urma hotărârii instanței de judecată.

Totuși, dacă mai sunt persoane care au primit titluri executorii și nu au luat legătura cu salariații SC Prest Apă Canal Bogați, sunt așteptați la sediul primăriei în vederea acordării consultanței juridice privind depunerea dosarelor către Judecătoria Topoloveni.” a declarat jurista Florentina Caval.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Bogați – Alte vești bune transmise de primarul Ion Gîrleanu

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/nadia-ciochina/" target="_self">Nadia Ciochina</a>

Articol scris de Nadia Ciochina

Jurnalist de investigații și editor, cu 19 experiență în presă, autor și coordonator pentru numeroase proiecte media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Bogați | Pama SRL

Ultimele articole