anchetaonline.ro

(VIDEO) Acțiunile R.A.R. de noaptea trecută s-au lăsat fără permise pentru mulți șoferi!

de | 09.09.2022 13:37 | Știri, Eveniment, Pitești

În cursul serii de ieri, 8 septembrie, polițiștii din cadrul Biroului Rutier Pitești, împreună cu reprezentanții Registrului Auto Român Argeș, au acționat timp de trei ore, pe raza municipiul Pitești, cu scopul verificării stării tehnice a autoturismelor și motocicletelor.

Astfel, polițiștii din cadrul Biroului Rutier Pitești, alături de reprezentanții R.A.R. Argeș, au efectuat, noaptea trecută, în municipiul Pitești, activități de control în trafic, urmărind, cu precădere, verificarea stării tehnice a autoturismelor și motocicletelor, respectiv existența eventualelor modificări neomologate aduse autovehiculelor.

IPJJ - (VIDEO) Acțiunile R.A.R. de noaptea trecută s-au lăsat fără permise pentru mulți șoferi!

În urma activităților desfășurate de către polițiști, au fost verificate mai multe autoturisme, și au fost aplicate 19 sancțiuni contravenţionale, în valoare totală de aproximativ 4.060 de lei, și retrase 6 certificate de înmatriculare.

De asemenea, doar în ultimele 24 de ore, polițiștii au aplicate 51 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 7.500 de lei. Totodată au fost reținute 5 permise de conducere și au fost retrase 4 certificate de înmatriculare.

IPJ - (VIDEO) Acțiunile R.A.R. de noaptea trecută s-au lăsat fără permise pentru mulți șoferi!

Exemplu:

În cursul serii de ieri, a fost depistat un bărbat de 44 de ani, din Pitești, care conducea un autoturism, fiind sub influența alcoolului.
După ce acesta a fost testat de către polițiști cu aparatul etilotest, a fost indicată o valoare mai mare decât limita de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Bărbatul a fost transportat de către organele oficiale la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 336 din Codul Penal, iar permisul de conducere a fost reținut, fiind eliberată dovadă înlocuitoare fără drept de circulație.

Polițiștii anunță că astfel de acțiuni vor continua și în perioada următoare.

ACEȘTIA RECOMANDĂ:

-Adaptaţi permanent viteza de deplasare la particularităţile de drum și de trafic!

-Nu vă angajaţi în efectuarea de depăşiri neregulamentare!

-Folosiţi corect luminile, atât pe timp de zi, cât şi pe timp de noapte, ploaie abundentă sau ceaţă densă!

-Respectaţi normele rutiere privind prioritatea de trecere, indiferent că este vorba despre pietoni sau alte vehicule!

-Folosiţi centura de siguranţă – vă poate salva viaţa în caz de accident;

-Nu conduceţi dacă vă simţiţi obosiţi!

-Acordaţi un plus de atenţie conducerii prin intersecţiile nedirijate, la depăşirea mijloacelor de transport în comun sau a altor autovehicule, vitezei cu care rulaţi, pentru a putea în orice moment manevra şi opri în deplină siguranţă autoturismul, dacă situaţia o impune!

-Nu conduceți sub influența băuturilor alcoolice!

 

 

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

La Dacia au fost produse peste 34.000 de autoturisme doar în ultima lună!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/raluca-balasa/" target="_self">Raluca Bălașa</a>

Articol scris de Raluca Bălașa

Studentă a Facultății de Științe ale Educației, Științe Sociale și Psihologie, Jurnalism, pasionată de fotografie și content media, voluntară în cadrul redacției UPIT Media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: