anchetaonline.ro

(VIDEO) De ce să alegi meseria de polițist ?

de | 23.03.2023 17:01 | Știri, Administrație, Județean

”De ce să alegi meseria de polițist ?”, este întrebarea la care au încercat să răspundă polițiștii din Argeș, în cadrul unei activități desfășurate cu elevii claselor a XII -a din cadrul Liceului Ion Cantacuzino din Pitești.

La activitate au fost prezenți polițiști din cadrul mai multor structuri (Serviciul pentru Acțiuni Speciale, Biroul Siguranță Școlară, Relații Publice), pentru ca elevii să cunoască specificul mai multor linii din munca de poliție.

Polițiștii le-au prezentat acestora diferite activități pe care le desfășoară, care sunt drepturile, dar și obligațiile polițiștilor, precum și condițiile pe care trebuie să le îndeplinească pentru admiterea în instituțiile de învățământ ale Ministerului Afacerilor Interne.

De asemenea, doi tineri ai Școlii de Poliție Vasile Lascăr Câmpina, aflați în stagiul de practică în cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Argeș, au fost alături de polițiști prin puterea exemplului (fata fiind absolventă a liceului), le-au arătat liceenilor că se poate.

Ei și-au povestit propriile experiențe în ceea ce a presupus pregătirea pentru examenul de admitere în cadrul Școlii de Poliție, dar și despre cât este de frumoasă viața de elev în cadrul unei asemenea instituții de învățământ.

Polițiștii argeșeni desfășoară, permanent, activități de promovare a profesiei de polițist, județul nostru fiind unul dintre județele din care provin cei mai mulți absolvenţi ai instituțiilor de învățământ ale Ministerului Afacerilor Interne.

 

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Două femei au fost amendate cu 2500 de lei după ce au mâncat semințe într-un parc!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/raluca-balasa/" target="_self">Raluca Bălașa</a>

Articol scris de Raluca Bălașa

Studentă a Facultății de Științe ale Educației, Științe Sociale și Psihologie, Jurnalism, pasionată de fotografie și content media, voluntară în cadrul redacției UPIT Media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: