(VIDEO) Argeș – Grindină, furtună și Transfăgărășan blocat

de | 06.07.2023 19:19 | Știri, Eveniment, Județean

Furtună de cod roșu în județul Argeș. Dacă în nord vântul și cei 60 de litri de apa căzuți pe metrul pătrat au dus aluviuni din munte pe Transfăgărășan și l-au blocat, în restul județului ploaia torențială cu grindină a produs inundații și pagube proprietarilor autoturismelor.

Nordul județului Argeș a fost epicentrul celor mai puternice furtuni din aceasta după amiaza. Vântul a suflat cu putere până a dislocat copacii, iar furtuna a dus la vale, de pe versanți, după căderile abundente de apă de minim 60 de litri pe metru pătrat, bucăți din munte, aluviuni și copaci.

Transfăgărășanul a fost blocat în două zone mai sus de barajul Vidraru, în zona Valea lui Stan, iar sute de turiști au așteptat ca autoritățile sa deblocheze drumul.

Turisti blocati - (VIDEO) Argeș - Grindină, furtună și Transfăgărășan blocat

Un echipaj de la SMURD de la cota 2000 a intervenit pentru a ajuta o turista pe o motocicleta peste care a căzut un bolovan din munte.

În urma precipitațiilor abundente căzute în zona de nord a județului, mai exact în zona montană, apa care s-a scurs pe DN 7c a adus pietre, mâlz și lemne, astfel blocând circulația pe ambele sensuri de deplasare, fie către Bâlea Lac, fie către Barajul Vidraru.
La fața locului s-au deplasat de urgență echipaje și utilaje de la STN și de la primăria Arefu, pentru a debloca circulația. De asemenea, în zona s-au deplasat și pompierii cu o ambulanță SMURD de prim ajutor calificat și cu autospecială de primă intervenție și comandă.
La fața locului a fost identificată și o victimă care a fost rănită de un bolovan, care a fost adus cu aluviunile. A fost vorba de o persoană de sex feminin care se afla pe o motocicletă, aceasta suferind un traumatism în zona membrului inferior stâng, iar ulterior monitorizării nu a avut nevoie de transport la spital.”, transmite Ionuț Tunaru, purtător de cuvânt ISU Argeș

Sute de turiști au așteptat pe barajul Vidraru degajarea străzii de angajații de la drumuri și cei de la Primăria Arefu.

La Pitești ploaia n-a căzut mai mult de o jumătate de oră, însă a fost îndeajuns pentru a umple canalizările, iar acestea au refulat în zonele mai joase. Pe alocuri apa avut și un metru pe stradă. Unii șoferi s-au aventurat să meargă prin apa ajunsă până la geamuri.

Din această cauză s-au creat ambuteiaje.

Grindina a avut pe alocuri mărimea oului de porumbel și a produs avarii autoturismelor.

Grindina - (VIDEO) Argeș - Grindină, furtună și Transfăgărășan blocat

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

(Video) Radu Perianu: „Circulația va fi închisă pe Transfăgărășan, până mâine dimineață!”

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: