(video) ARGEȘ: Șoferi de microbuze- amendați de polițiștii rutieri

de | 01.02.2023 13:00 | Știri, După locație, După subiect, Eveniment, Județean

ARGEȘ: Șoferi de microbuze- amendați de polițiștii rutieri

Polițiștii rutieri din județul Argeș au efectuat, marți, verificări privind transportul rutier de persoane.

Scopul  acestora a fost creșterea gradului de disciplină în respectarea normelor de circulație, dar și combaterea cauzelor care duc la producerea accidentelor rutiere.

Potrivit oamenilor legii, au fost aplicate 32 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproape 12.000 de lei.

Printre cei sancționați se numără un șofer de 51 de ani, din Mioveni, care conducea un autobuz plin cu pasageri, pe DN 73, strada Câmpulung. Acesta nu respectat obligația de a nu opri pentru urcarea sau coborârea persoanelor transportate în alte locuri decât cele prevăzute în graficul de circulație. Mai mult, acesta nu avea asupra sa documentele prevăzute de legislația în vigoare, respectiv licență de traseu și caietul de sarcini. Bărbatul s-a ales cu o amendă de 2.000 de lei.

Un alt șofer a fost prins pe b-dul Nicolae Bălcescu, din Pitești, care conducea un microbuz fără să poarte centura de siguranță. Totodată, acesta  vorbea la telefon, fără a folosi dispozitiv de tip mâini libere. Mai mult, șoferul nu avea asupra sa documentele prevăzute de legislația în vigoare, microbuzul nu avea polița de asigurare privind răspunderea civilă auto valabilă, înmatricularea era suspendată, valabilitatea inspecției tehnice periodice expirată, iar anvelopele erau uzate. Piteșteanul a ost sancționat contravențional, cu amenzi în valoare de aproximativ 2.000 de lei.

Astfel de acțiuni vor continua și în perioada următoare.

Îndemnăm conducătorii auto la responsabilitate, să respecte normele rutiere în vigoare, pe ceilalți participanți la trafic și indicațiile polițiștilor”, transmite IPJ Argeș.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Bebeluș abandonat în aeroport! Părinții l-au părăsit după ce au aflat că trebuie să-i plătească bilet de avion

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: