(VIDEO)Atac armat pe aeroportul din Chişinău: 2 oameni morți

de | 30.06.2023 21:46 | Știri, Eveniment, Național

Un atac armat a avut loc în această seară de vineri, 30 iunie, pe aeroportul din Chișinău. Un cetățean din Tadjikistan a furat pistolul unui polițist după ce i-a fost interzisă intrarea în Republica Moldova “din considerente de securitate” și a ucis două persoane.

Potrivit procurorului general interimar, Ion Munteanu, agresorul este reținut pentru omor intenționat, iar oamenii legii investighează inclusiv versiunea unui atac terorist, trasmite TV8.md, relatează G4Media.

Imagini de pe aeroportul din Chișinău, în timpul atacului armat, au fost postate pe rețelele de socializare.

Sursa: Casa Jurnalistului

În urma evenimentului, un polițist și un agent de securitate au fost omorâți.

Incident grav de securitate la Aeroportul Internațional Chișinău. Unui cetățean din Tadjikistan de 43 de ani i-a fost interzisă intrarea în Republica Moldova din considerente de securitate. În timpul însoțirii sale către zona sterilă pentru a fi returnat, acesta a împușcat mortal un polițist de frontieră și un angajat din securitatea aeroportuară, cu arma sustrasă de la un angajat al poliției de frontieră. O altă persoană – pasager – a fost rănită și se află în îngrijirea medicilor. Transmit sincere condoleanțe familiilor victimelor. Guvernul va interveni cu ajutorul necesar. Instituțiile statului au crescut nivelul de mobilizare pentru asigurarea securității și ordinii publice. Poliția investighează cazul și va oferi toate detaliile”, transmite Dorin Recean , conform sursei citate.

Foto descriptiv.

Citi’i, de asemenea, pe anchetaonline.ro

ACUM! Mașină intrată în parapet pe A1 – sensul către Pitești!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/raluca-balasa/" target="_self">Raluca Bălașa</a>

Articol scris de Raluca Bălașa

Studentă a Facultății de Științe ale Educației, Științe Sociale și Psihologie, Jurnalism, pasionată de fotografie și content media, voluntară în cadrul redacției UPIT Media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: