(Video) Experiență excepțională pentru copii din Argeș

de | 29.08.2024 15:20 | Județean, Lifestyle

Experiență grozavă pentru 100 de copii din satele Argeșului. Pentru ei Școala Populară de Arte și Meserii din Pitești a organizat o tabără ca să le arate tradițiile românești și să îi atragă să devină meșteri populari.
tradiții Argeș
Evenimentul, ajuns la a 14-a ediție, a devenit emblematic și este așteptat de copii, pentru care reprezintă o experiență unică. Astfel construiesc amintiri, învață lucruri noi,  leagă prietenii, lucrează și se distrează.
Pe lângă atelierele de țesut-cusut, olărit, sculptură în lemn, fierărit, confecționat păpuși sau instrumente muzicale, copiii din tabăra de meșteșuguri au posiblitatea să-și testeze și talentele muzicale sau artistice, pentru că profesorii de la Școala Populară de Arte susțin și ateliere de pian, vioară, chitară și instrumente de suflat, de pictură, deactorie și chiar de dezvoltare personală.
tradiții Argeș
Copiii își  pun la încercare abilitățile și creativitatea și mai ales învață să se susțină reciproc, acesta este marele câștig al întâlnirilor care durează până începe școala. Eforturile lor se vor concretiza într-o expoziție și un spectacol final, unde fiecare participant își va pune în valoare operele și calitățile artistice personale.
tradiții Argeș
Mai jos puteți viziona un video cu ediția a 14-a a evenimentului. Îl puteți vedea pe Marin Vasile, fierar din Jupânești și pe Viorica Olivotto, Tezaur Uman Viu din Nucșoara.
tradiții Argeș
Totodată Elena Iagăr, membru în Comisia de Patrimoniu din Ministerul Culturii, manager la Scoala populară de Arte și meserii din Pitești spune că la acest eveniment devenit emblematic au participat peste 100 de elevi din Argeș.
tradiții Argeș
Imagini video AICI.
Citiţi, de asemenea, pe anchetaonline.ro:
<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Argeș | Elena Iagăr | elevi | Ministerul Culturii | Nucșoara | Pitești | Tezaur Uman Viu | Vedea