(VIDEO) În cât timp ajunge un șofer din Râmnicu Vâlcea în Sibiu, după închiderea Văii Oltului

de | 10.07.2024 15:19 | Eveniment, Județean

Contrar opiniei autorităților, Transfăgărășanul nu este nicidecum o rută ocolitoare alternativă pentru Valea Oltului. Poate doar pentru turiștii care fac o escală doar să vadă barajul Vidraru sau zona Bâlea. Traficul greu este exclus pentru că drumul e plin de serpentine.

Una dintre variantele alternative avansate de autorități pentru a ocoli pe timp de zi Valea Oltului, blocată din cauza lucrărilor la Autostrada Pitești Sibiu, este Transfăgărășanul. Spre exemplu, dacă de la Râmnicu Vâlcea până la Sibiu drumul avea puțin peste 100 km și se parcurgea într-o oră și 40 de minute, ruta ocolitoare pe Transfăgărășan e de la Vâlcea prin Pitești, Curtea de Argeș, Vidraru, Bâlea, Sibiu, adică peste 200 de kilometri și durează cam patru ore. În opinia oamenilor Transfăgărășanul rămâne eminamente un drum turistic.

Cu toate astea, e clar că traficul va fi mai aglomerat și pe Transfăgărășan. Din acest punct de vedere, reprezentanții unităților de cazare trag speranțe că vor avea câțiva clienți în plus deși vara lumea merge pe Transfăgărășan.

Așadar, Transfăgărășanul, cel mai frumos drum din lume în opinia reprezentanților Top Gear, este drum sinuos, lung, de viteza mică, prin comparație cu Valea Oltului. Dar, cine vrea să îmbine utilul cu plăcutul trebuie să știe că traseul este următorul: Pitești, Curtea de Argeș, Vidraru, Bâlea și se coboară către Sibiu. Sau invers.

Reamintim că în perioada 08 iulie-09 august 2024, circulația rutieră este închisă pe DN 7 Pitești-Sibiu (Valea Oltului), pe tronsonul kilometric 242 – 250, în zona localității Boița, județul Sibiu, zilnic, în intervalul orar 06:00 – 20:00.  În acest interval de timp, traficul rutier se va desfășura pe rute ocolitoare.

Rutele ocolitoare le găsești AICI.

Foto descriptiv

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Arest preventiv pentru piteșteanul care a furat mii de euro de la concubina sa și a înlocuit valuta cu bancnote false

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Ultimele articole