(VIDEO) Incidente la vot: 13 dosare penale până la ora 21:00 în Argeș

de | 09.06.2024 21:00 | Județean, Eveniment

INFORMAȚII NOI ora 21:00

Până la ora 21:00, pe raza județului Argeș au fost semnalate 33 de incidente în legătură cu procesul electoral. Dintre acestea, 5 nu s-au confirmat.

Oamenii legii au aplicat 15 sancțiuni contravenționale și au întocmit dosare penale pentru 13 posibile infracțiuni.

Unul dintre incidente a avut loc la o secție din Mălureni, unde o femeie a votat, fără a avea dreptul de a vota pe teritoriul României.

Întâmplarea a fost semnalată prin Sistemul Informatic de Monitorizare a Prezenței la Vot și de Prevenire a Votului Ilegal, iar în acest caz polițiștii au deschis un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de fraudă la vot.

De asemenea, au fost aplicate alte trei sancțiuni contravenționale, în valoare de 600 de lei, fiecare, în cazul unor persoane care și-au fotografiat buletinul de vot, în localitățile Ciofrângeni, Hârtiești și Mălureni.

INFORMAȚII NOI 15:30

Mai multe incidente electorale au fost semnalate astăzi în Argeș.

Până la ora 15:00, polițiștii argeșeni au fost sesizați de 19 incidente în legătură cu procesul electoral, dintre care 3 nu s-au confirmat, iar 16 au fost soluționate.

Au fost aplicate 6 sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 4 000 lei. Totodată, au fost întocmite dosare penale pentru 10 posibile infracțiuni (tentativă la împiedicarea exercitării drepturilor electorale -2, ruperea de sigilii – 1, furt – 4, fals – 1, vot fără drept -1, coruperea alegătorilor – 1).

Pentru orele următoare, efectivele MAI își vor concentra misiunile pe menținerea ordinii și siguranței publice, cu precădere în zona secțiilor de votare pentru ca procesul de vot să decurgă fără probleme.

O atenție deosebită va fi acordată soluționării sesizărilor privind fapte contravenționale sau penale care au legătură cu alegerile.”, transmit reprezentanții IPJ Argeș

De asemenea, în cadrul filtrelor rutiere ce au avut loc până la ora 15:00, polițiștii au verificat  505 persoane și 438 de vehicule (65 dintre acestea fiind mijloace de transport în comun). În urma acțiunilor desfășurate, oamenii legii au aplicat 103 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 3.000 de lei.

Patru dosare penale până la ora 13:00 în Argeș

IPJ Argeș anunță că astăzi au fost sesizate 10 posibile incidente sau fapte ilegale în context electoral de la începerea procesului de votare.

Până la ora 13:00, polițiștii au întocmit 4 dosare penale. Dintre acestea, două au fost pentru tentativă la împiedicarea exercitării drepturilor electorale, unul pentru furt și unul pentru fals.

Totodată, oamenii legii au aplicat și 4 sancțiuni contravenționale pentru fapte prevăzute de legislația electorală, în valoare totală de 4.000 de lei: una pentru continuarea propagandei electorale, una pentru refuzul de a se conforma președintelui biroului electoral al secției de votare și două au fost pentru nerespectarea prevederilor legale privind prezența altor persoane în cabina de vot.

Astăzi, pe raza județului nostru, oamenii legii au organizat mai multe filtre rutiere, cu scopul de a verifica transportul de persoane, în contextul electoral, pentru a depista persoanele care încalcă prevederile legale, precum și pentru fluidizarea traficului rutier.

Efectivele M.A.I. rămân mobilizate pentru a asigura intervenția rapidă și cercetarea cu celeritate a tuturor sesizărilor.”, transmite IPJ Argeș

Puteți vota, azi, 9 iunie, între orele 07.00 și 22.00. Alegătorii care la ora 22.00 se află la sediul secției de votare, precum și cei care se află la rând, în afara sediului Secției de votare pentru a intra în localul de vot pot să își exercite dreptul de vot și pot vota până cel mult la ora 23.59.

Foto descriptiv

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Primar acuzat că ar fi amenințat cu cuțitul un alegător

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Argeș | Ciofrângeni | Mălureni

Ultimele articole