(VIDEO) Percheziții în Argeș și alte 9 județe! Rețea de traficanți de migranți, destructurată

de | 13.02.2023 09:46 | După locație, După subiect, Eveniment, Importante, Județean, Național, Știri

(VIDEO) Percheziții în Argeș și în alte 9 județe! Rețea de traficanți de migranți, destructurată

Percheziții de amploare, în această dimineață, efectuate de către procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Sibiu împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române și Inspectoratului General al Poliției de Frontieră. 34 de percheziții domiciliare se desfășoară în București, dar și în județele Argeș, Dâmbovița, Teleorman, Olt, Sibiu, Arad, Vâlcea, Vrancea și Galați în vederea destructurării unui grup infracțional organizat, specializat în săvârșirea infracțiunii de trafic de migranți.

perchezitii diicot trafic migranti 1 - (VIDEO) Percheziții în Argeș și alte 9 județe! Rețea de traficanți de migranți, destructurată

Potrivit cercetărilor, în anul 2021, a fost format un grup infracțional, format din cetățeni români, în scopul săvârșirii infracțiunii de trafic de migranți, în vederea obținerii în mod facil a unor sume importante de bani.

perchezitii diicot trafic migranti 3 - (VIDEO) Percheziții în Argeș și alte 9 județe! Rețea de traficanți de migranți, destructurată

Grupul a acționat până în prezent. Conform anchetatorilor, membrii grupului au adăpostit și transportat migranți din India, Pakistan, Bangladesh, Nepal și Sri Lanka.
Pentru transportarea acestora, au fost utilizate autotrenuri, remorci și autoutilitare, care erau proprietatea membrilor grupului infracțional organizat sau care erau utilizate de societăți comerciale.

perchezitii diicot trafic migranti 2 - (VIDEO) Percheziții în Argeș și alte 9 județe! Rețea de traficanți de migranți, destructurată

Mai exact, oamenii foloseau pretextul unor livrări de marfă având ca destinație finală state din Uniunea Europeană. În toată această perioadă, au fost efectuate mai multe transporturi în scopul trecerii frauduloase a frontierei de vest a României, migranții fiind ascunși printre mărfuri.

Pe parcursul urmăririi penale, cu sprijinul Inspectoratului General al Poliției de Frontieră, au fost documentate 5 transporturi prin intermediul cărora membrii grupului au încercat să scoată ilegal din România aproximativ 120 de migranți.

La sediul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Sibiu vor fi conduse, în vederea audierii, un număr de aproximativ 30 de persoane despre care există suspiciunea că sunt implicate în desfășurarea activităților infracționale.
Acțiunea beneficiază de sprijinul ofițerilor de poliție judiciară din cadrul Brigăzilor de Combatere a Criminalității Organizate București, Alba Iulia și Pitești și Serviciilor de Combatere a Criminalității Organizate Teleorman, Vâlcea, Olt, Dâmbovița, Galați, Vrancea și Arad și Inspectoratului General al Poliției de Frontieră – Direcṭia Prevenirea și Combaterea Migraṭiei Ilegale și a Infracṭionalităṭii Transfrontaliere”, a transmis DIICOT prin intermediul unui comunicat de presă.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Beat la volan, a provocat un accident într-o localitate din Argeș

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Alba | Alba Iulia | Arad | București | Dâmbovița | Galați | Olt | Pakistan | Pitești | Sibiu | Teleorman | Vâlcea | Vrancea

Ultimele articole