(VIDEO) Bărbat din Mioveni- reținut în urma perchezițiilor de vineri

de | 21.01.2023 13:30 | Știri, După locație, După subiect, Eveniment, Județean, Mioveni, Pitești

INFORMAȚII NOI

Bărbatul de 38 de ani, din Mioveni, cercetat pentru înșelăciune și delapidare, a fost reținut pentru 24 de ore de oamenii legii.

În urma perchezițiilor desfășurate, vineri, 20 ianuarie, oamenii legii au ridicat două laptopuri, trei telefoane mobile, carduri bancare și unități de stocare, 11 saci cu peste 1500 de colete, peste 250 de căști audio și mai multe documente și înscrisuri cu valoare probatorie.

Astăzi, bărbatul de 38 de ani va fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, cu propunere de luare a unei măsuri preventive.

Știre inițială

(VIDEO) Percheziții în Pitești și Mioveni! Păcăleau oamenii să plătească produse pe care nu le cumpăraseră

Vineri dimineața, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Argeș, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, au efectuat 4 percheziții domiciliare în localitățile Pitești, Mioveni și Carpen, județul Dolj.

Acțiunile au avut loc la două firme și la locuințele unor persoane bănuite de infracțiunile de delapidare și înșelăciune.

Potrivit cercetărilor, în perioada octombrie-decembrie 2022, un bărbat de 38 de ani din Mioveni, administrator al uneia dintre firme, a indus în eroare mai mulți oameni, din mai multe județe, susținând că au comandat un produs online, deși oamenii nu făcuseră acest lucru.

Mai exact, persoanele bănuite ar fi făcut rost de o bază de date cu mai multe adrese, unde ar fi trimis accesorii pentru telefoane. Aceștia și-au stabilit cu precizie și perioada în care vor face aceste „livrări speciale”, și anume octombrie-decembrie, atunci când oamenii achiziționează multe produse, fie de Black Friday, fie de Crăciun. Prin urmare, indivizii credeau că acțiunile lor vor trece neobservate, iar victimele fie vor accepta accesoriile, fie le vor returna, crezând că este vorba de o simplă greșeală.

Multe dintre persoanele păcălite au primit accesoriile prin curier și au plătit pentru acestea suma de 69,99 lei. Însă, unele dintre victime și-au dat seama că ar putea fi vorba despre ceva ilegal și au anunțat poliția.

Mai mult, bărbatul din Mioveni a retras sume de bani provenite din activitatea firmei, în valoare totală de 55609,24 lei, pe care și le-ar fi însușit fără drept.

Polițiștii au condus 3 persoane la audieri, iar cercetările continuă.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Ca-n „Ursul păcălit de vulpe”! Un argeșean a plătit 15.000 de lei pentru pește viu, fără să-l primească

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Dolj | Mioveni | Pitești