(VIDEO) “Ignatul la Golești”- primarii au tăiat porcii în scop caritabil

de | 13.12.2023 17:14 | Județean, Politic

Ziua neagră a porcilor din Argeș, așa ar putea fi numită această zi după ce, la conacul Goleștilor, zeci de porci au fost sacrificați.

Primari din 26 de localități au adus cei mai frumoși porci și i-au sacrificat, în scop caritabil. Carnea a ajuns la centrele de plasament și la cele pentru bătrâni din judetul Arges.

Peste o tonă și jumătate de carne de porc a ajuns la centrele aflate în subordinea Consiliului Județean din Argeș. Așa se întâmplă an de an înainte de Crăciun.

“Ignatul la Golești” este un eveniment caritabil organizat de Consiliul Județean Argeș în parteneriat cu Asociația Comunelor din România, filiala Argeș.

Mulțumesc Asociației Comunelor din România, filiala Argeș și primarilor prezenți la acest eveniment devenit deja o tradiție. Se știe că principalul scop al evenimentului este unul caritabil. Astfel, și copiii și bătrânii din centrele DGASPC vor simți bucuria sărbătorilor. Crăciunul, Nașterea Domnului înseamnă bucurie și lumină. Acum trebuie să fim cu toţii mai darnici, precum Magii de odinioară, să arătăm în jurul nostru iubire şi să oferim daruri, copiilor, bătrânilor, dar și celor mai puțini norocoși decât noi. În plus, păstrăm astfel și tradiția românească de Ignat”, transmite Ion Mînzînă, președintele Consiliul Județean Argeș.

Anul acesta au participat 26 de primari care au adus zeci de porci pentru a fi sacrificați. Unii dintre primari arătau de parcă erau rupți din filmele românești.

Atmosfera a fost una de sărbătoare, unde primarii și viceprimarii localităților Aninoasa, Lerești, Bălilești, Buzoești, Ungheni, Recea, Popești, Râca, Bradu, Davidești, Mioveni, Cetățeni, Bogați, Budeasa, Rătești, Coșești, Stâlpeni, Micești, Boteni, Albota, Cuca, Priboieni, Leordeni, Călinești, Bascov, Berevoești s-au întrecut în respectarea tradiției de a tăia porcul și a prepara toate cele necesare, de Ignat.

După sacrificare, o parte din carne a fost folosită pentru a face bunătăți tradiționale de sărbători.

Cei care postesc au avut de ales între fasole sleită, salată de vinete, murături.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Șocant! Argeșean de 26 de ani, reținut după ce a intrat într-o gospodărie! A amenințat toate persoanele prezente!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: