(VIDEO) Primarul Ion Georgescu a fost suspendat din funcție

de | 06.10.2023 15:07 | Administrație, Importante, Județean

Prefectul județului Argeș, Radu Perianu, a susținut o declarație de presă la sediul Instituției Prefectului județului Argeș în care a anunțat suspendarea din funcție a primarului Ion Geogescu.

Acesta a declarat următoarele:

Emit următorul ordin:

  • articolul 1 – se suspendă mandatul de primar al orașului Mioveni, județul Argeș deținut de domnul Georgescu Ion
  • articolul 2: suspendarea durează până la încetarea situației prevăzute de articolul 159 alineatul 1 din Ordinanța de Urgență a Guvernului, numărul 57/2019, privind codul administrativ cu modificările și completările ulterioare
  • articolul 3: cu drept de plângere la tribunalul Argeș în termen de 10 zile”, a declarat Radu Perianu. 

Reamintim faptul că Ion Georgescu, primarul orașului Mioveni,a fost arestat joi, 5 octombrie, pentru 30 de zile.

Acesta este acuzat că ar fi luat mită de la Valerică Nicolae pentru a o ajuta pe fiica acestuia să se angajeze pe un post de conducere la Spitalul Orăşenesc Mioveni.

În baza art. 226 alin. (1) C.pr.pen., admite propunerea de arestare preventivă formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Piteşti. În baza art. 226 alin. (2) raportat la art. 223 alin. (2) C.pr.pen., dispune arestarea preventivă a inculpatului G.I………., cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă prev. de art. 291 alin. 1 C.pen. rap. la art. 7 lit. a din Legea nr. 78/2000, pentru o perioadă de 30 de zile, cu începere de la data de 05.10.2023, mandatul de arestare fiind valabil până la data de 03.11.2023, inclusiv. În baza art. 275 alin. (3) C. proc. pen., cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare. Pronunţată în camera de consiliu astăzi, 05.10.2023, ora 20.00.”

 

 


Citiţi, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

AU APĂRUT STENOGRAMELE! Ion Georgescu: „Eu nu rămân dator la tălică. Ţi-am spus că trebuie să creez niște posturi”

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare: