S-a deschis o nouă fabrică de componente auto lângă Piteşti

de | 06.10.2023 15:17 | Din ediția tipărită, Economic, Pitești

Într-o perioadă în care investitorii nu se prea înghesuie să deschidă noi unităţi de producţie în Argeş, o companie din Turcia inaugurează în curând o nouă fabrică de piese şi accesorii auto la Căteasca, lângă Piteşti. Anunţul a fost făcut de către reprezentanţii Garanti BBVA, bancă ce a acordat companiei un credit de investiții în valoare de 10,7 milioane euro pentru acest proiect.

UKS Stamping este o subsidiară a grupului turc Ucler Kelepce, care mai deține două fabrici în Turcia, în orașul Bursa, cu cca. 250 de angajați. Inaugurarea noii unităţi de producţie a avut loc la sfârşitul săptămânii trecute.

Primii clienţi ai fabricii sunt Adient şi Toyota

Lucrările de construcție au început în septembrie 2022 și au fost finalizate în această lună, în urma unei investiții de 20 de milioane de euro”, a declarat Ionuț Zamfirache, director general al UKS Stamping România, într-un interviu pentru „The Diplomat-București”.

Fabrica are o suprafață de 5.000 de metri pătrați și poate fi extinsă până la 18.000 de metri pătrați. Avem o echipă puternică de 25 de angajați cu care putem opera întreaga unitate. Avem deja discuții cu alți posibili clienți, iar parteneriatele cu aceștia vor fi anunțate când vom semna contractele oficiale. Pentru acest an estimăm o cifră de afaceri de 700.000 de euro”.

Producția noii unități va începe în octombrie, iar primii clienţi ai companiei sunt Adient şi Toyota. Obiectivul UKS Stamping Romania pentru 2024 este creșterea numărului de clienți şi a capacității fabricii. Fabrica va avea 100 de angajați până în 2025, iar o extindere a capacității de producție este programată în 2026.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

General Trust Argeş construieşte noul terminal petrolier din portul Constanţa

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/nadia-ciochina/" target="_self">Nadia Ciochina</a>

Articol scris de Nadia Ciochina

Jurnalist de investigații și editor, cu 19 experiență în presă, autor și coordonator pentru numeroase proiecte media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Adient | Pitești | Toyota | Turcia | UKS Stamping

Ultimele articole