De vineri. Șoferii sunt obligați să folosească luminile de întâlnire pe toate drumurile publice

de | 13.06.2023 20:17 | Știri, Administrație, Național

Codul Rutier a fost modificat cu o prevedere importantă. Astfel, potrivit acestei modificări, începând de vineri 16 iunie, șoferii vor fi obligație să folosească luminile de întâlnire sau luminile de circulație diurnă pe toate categoriile de drumuri publice din România.

Luni au fost promulgate de președintele Klaus Iohannis modificările la OUG 195/2002 și astăzi au fost publicate în Monitorul Oficial, urmând să intre în vigoare în 3 zile. Astfel, potrivit modificărilor textul articolului 44, alineatul 2 precizează: ”În circulația pe toate categoriile de drumuri publice conducătorii de autovehicule și tractoare agricole sau forestiere sunt obligați să folosească și în timpul zilei luminile de întâlnire sau luminile pentru circulația diurnă”. Nerespectarea acestei obligații va atrage, pe lângă sancțiunea amenzii, și aplicarea a 2 puncte de penalizare.

Foto descriptiv.  Sursă foto: ziare.com.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

CNAIR. Aircash – aplicație mobilă neautorizată pentru achiziția rovinietei!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Klaus Iohannis

Ultimele articole