Volodimir Zelenski a ajuns la Cotroceni: „România este un prieten care ne-a venit în ajutor în cea mai întunecată zi a noastră”

de | 10.10.2023 13:30 | Național, Importante, Politic

Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei a ajuns în țara noastră.

Volodimir Zelenski in Romania

Foto: libertatea.ro

La ora 13:00 acesta va fi primit de preşedintele Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni.

De asemenea, acesta se va întâlni în această după-amiază și cu premierul Marcel Ciolacu şi preşedinţii celor două Camere ale Legislativului, Alfred Simonis şi Nicolae Ciucă.

Iohannis si Ciolacu - Volodimir Zelenski a ajuns la Cotroceni: „România este un prieten care ne-a venit în ajutor în cea mai întunecată zi a noastră”

Președintele Zelenski a anunțat în mediul online că a ajuns la București pentru întâlnirea cu președintele Iohannis și a transmis de asemenea un mesaj de recunoștință:

Ucraina este recunoscătoare pentru sprijinul României, care ne întărește statul, precum și pentru solidaritatea sa constructivă, care permite națiunilor noastre să fie donatori de securitate pentru lume, în special în domeniul securității alimentare.

 

Am construit deja și putem extinde cooperarea care susține stabilitatea pentru multe alte națiuni.  Vom discuta despre continuarea cooperării în materie de securitate, dezvoltarea aviației și a altor coaliții, consolidarea apărării aeriene a Ucrainei, arhitectura de securitate a Mării Negre și relațiile noastre cu partenerii.

România este un prieten care ne-a venit în ajutor în cea mai întunecată zi a noastră și al cărui sprijin se întărește cu timpul.

 

Sunt sigur că această vizită va fi benefică pentru ambele națiuni”, a postat președintele Ucrainei în mediul online.

 

Volodimir Zelenski in Romania

Foto: cursdeguvernare.ro

 

INFORMAȚII NOI: 

Conform Antena 3 CNN, președintele Volodimir Zelenski nu va mai vorbi astăzi în plenul reunit al Parlamentului.

Acesta avea programat pentru ora 17:00 un discurs însă acesta a fost anulat.

După întâlnirea de la Cotroceni, Volodimir Zelenski va merge la Parlament unde se va întâlni cu alte oficialități

 

Foto: realitatea.net

Video: YouTube

 


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Familia din Argeș care a murit în cumplitul accident de autocar din Italia va fi înmormântată joi

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: