Vouchere sociale 2023. Luna aceasta intră pe carduri următoarea tranșă de 250 lei pentru alimente

de | 04.10.2023 11:50 | Național, Economic

  • Vești bune legate de cardurile pentru alimente!

carduri alimente

Foto: Facebook Adrian Câciu

Persoanele vulnerabile care beneficiază de vouchere sociale probabil se întreabă când vor fi încărcate din nou cardurile cu următoarea tranșă de 250 de lei.

Potrivit ministrului Investițiilor și Proiectelor Europene din România, Adrian Câciu următoarea tranșă va fi virată în jurul datei de 15 octombrie.

În luna octombrie vor fi alimentate cardurile pentru alimente cu o nouă tranșă de 250 de lei pentru peste 2,5 milioane de persoane eligibile în programul Sprijin pentru România, estimarea noastră fiind că, la data de 15 octombrie 2023 cardurile vor fi alimentate iar beneficiarii vor putea achizitiona bunurile de bază la preturi în scadere., a precizat  ministrul pe pagina de Facebook. 

Reamintim faptul că numărul beneficiarilor cardurilor sociale acordate de Guvern, prin programul „Sprijin pentru România” a ajuns anul acesta la peste 2,4 milioane de români. Aceștia primesc în sprijin aceste vouchere sociale, care pot fi folosite pentru cumpărarea de alimente sau cu care se pot achita mese calde.

Programul «Sprijin pentru România» funcționează deja de mai bine de un an, timp în care în jur de 2,5 milioane de români aflați în situații dificile au primit ajutor pentru a-și cumpăra alimente și mese calde, a mai menționat Adrian Câciu.

De precizat că în 2023 se acordă în total suma de1.500 lei, bani acordați în șase tranșe a câte 250 de lei fiecare. La acest moment au mai rămas de transferat în conturile românilor două tranșe, cea anunțată pentru 15 octombrie și ultima, cea din luna decembrie.

vouchere alimente sociale 2023

Cine beneficiază de vouchere pentru alimente:

  • pensionarii cu venituri mici,
  • persoanele încadrate în grad de handicap grav, accentuat sau mediu,
  • familiile cu cel puțin 2 copii în întreținere, ale căror venituri nete lunare pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 600 lei;
  • familiile monoparentale ale căror venituri nete lunare pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 600 lei;
  • familiile care au stabilit dreptul la ajutorul social în condițiile Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificările și completările ulterioare
  • persoanele fără adăpost.

Vouchere sociale

Atenție! Fiecare beneficiar trebuie să fie foarte atent la produsele cumpărate, deoarece tichetele sociale pot fi folosite numai pentru produse alimentare sau mese calde. Achiziționarea de alte produse poate anula cardul sau beneficiarii pot primi amenzi între 3.450 lei și 4.600 lei.

Utilizarea de către beneficiari a tichetelor sociale pe suport electronic pentru produse alimentare și mese calde în alt scop decât cel prevăzut impune blocarea cardului și este sancționată între 1,5 și 2 puncte-amendă.

 

Astfel, pentru orice sesizare care se dovedește a fi veridică, organele abilitate de lege aplică sancțiunile prevăzute în actul normativ care reglementează acordarea voucherelor”, au precizat reprezentanții Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene.

vouchere alimente sociale

Legat de acordarea voucherelor sociale și în următorul an, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene din România a transmis următoarele:

Ce pot să vă spun este că măsura cardurilor de alimente va continua și după 1 ianuarie 2024.

Asta pot să vă spun sigur!”

 


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Se anunță schimbări la buletinele românilor. Ce informaţii vor apărea pe cartea de identitate

 

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Adrian Câciu