Vrei să fii primarul Piteștiului pentru o zi? Depune-ți candidatura!

de | 28.04.2022 14:35 | Știri, Administrație, După locație, După subiect, Pitești

Dacă ai visat vreodată să fii primar, acum vei avea ocazia să ai această funcție pentru o zi. Provocarea se adresează tinerilor și este pusă la cale de Primăria Pitești, cu prilejul proiectului „Primar pentru o zi”.

Activitatea va avea loc de Ziua Națională a Tineretului, pe data de 2 mai. „Primar pentru o zi” face parte din proiectele Uniunii Europene dedicate Anului 2022- Anul Tinerilor.

Mai exact, este vorba despre o inițiativă a Fundației Naționale pentru Tineret, prin care tinerii dintr-o comunitate vor lua parte la activitățile unei zile obișnuite a unui ales local.

Tinerii care doresc să se bucure de această oportunitate, își pot depune „candidatura” accesând acest link: https://forms.gle/kANtdRjf7dbiZDds9 .

Reprezentanții Primăriei Municipiului Pitești încurajează creativitatea și unicitatea candidaturii, tinerii participanți fiind sfătuiți să descrie motivația și interesul pentru a ocupa această funcție. Selecția se va realiza de FJT Argeș împreună cu o persoană delegată din partea Primăriei Pitești.

Tânăra/tânărul selectat va fi numit „Primar pentru o zi” și va avea ocazia de a desfășura activități alături de alesul local pe parcursul zilei de 2 mai, Ziua Națională a Tineretului”, transmite Primăria Municipiului Pitești.

primar pentru o zi

Această activitate are rolul de a oferi tinerilor șansa de a cunoaște detaliat cu ce se ocupă o autoritate publică, dar și de a apropia tinerii de autoritățile publice.

 Tânăra/tânărul selectat va avea șansa de a descoperi ce presupune rolul de ales local;
 Tinerii care vor intra în competiție vor avea șansa de a-și pregăti o candidatură care va include o propunere de măsură pentru domeniul tineret pe care autoritatea locală ar putea să o implementeze;
 Procesul de elaborare a candidaturii și de votare îi va ajuta pe tineri să înțeleagă mai îndeaproape procesul democratic.

Procesul de selecție presupune ca, în urma apelului public, tinerii doritori să completeze formularul de candidatură, ce include:
– date de contact;
– informații cu privire la implicarea în comunitate;
– propunerea a cel puțin o măsură destinată tinerilor și / sau organizațiilor neguvernamentale de / pentru tineret pe care autoritatea o poate implementa”, transmit reprezentanții Primăriei Pitești.

Votul „primarului pentru o zi” va fi public și se face prin intermediul platformei sociale Facebook. Fericitul ales va desfășura activitatea pe parcursul unei zile, pe data de 2 mai- Ziua Națională a Tineretului. El va participa la toate sedințele și întâlnirile pe care edilul le are programate în ziua respectivă.

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Pitești | Primăria Pitești

Ultimele articole