Vremea rea a făcut ravagii în țară: zeci de copaci doborâți, mașini avariate și stâlpi căzuți

de | 20.01.2024 19:23 | Național, Eveniment

Iarnă și-a intrat oficial în drepturi. Primele ninsori semnificative de la noi din țară au făcut ravagii astăzi. A fost nevoie de intervenția autorităților pentru a remedia situațiile dificile din multe zone din România.

Sâmbătă, în contextul fenomenelor hidrometeorologice prognozate, angajații MAI au intervenit pentru limitarea efectelor fenomenelor meteorologice periculoase (ninsori, viscol și vânt), care au afectat 12 localități din 4 județe și municipiul București.”, transmit reprezentanții MAI

Astfel, în județele Argeș, Dâmbovița, Olt, Prahova și în municipiul București angajații MAI, au intervenit pentru deblocarea a 7 autovehicule înzăpezite, precum și pentru degajarea a 98 de copaci și 3 stâlpi de electricitate, care au avariat 80 de autoturisme și o casă.

În ceea ce privește circulația rutieră, la această oră, nu sunt semnalate drumuri naționale sau autostrăzi cu circulația închisă sau cu restricții de tonaj ca urmare a condițiilor meteo nefavorabile.

Situația actualizată privind condițiile de trafic poate fi consultată pe site-ul Poliției Române, Centrul Infotrafic (https://www.politiaromana.ro/ro/info-trafic).

Cei care intenționează să meargă în acest week-end la munte sunt sfătuiți să se intereseze asupra condițiilor meteo și a stării în care se află traseul pe care intenționează să îl urmeze, iar dacă riscurile sunt prea mari, să evite deplasările.

De asemenea, conducătorilor auto li se recomandă să manifeste prudență la volan mai ales atunci când circulă pe drumurile acoperite cu polei sau zăpadă pentru a evita producerea unor accidente, care pot avea consecințe deosebit de grave.

Vă reamintim obligativitatea utilizării anvelopelor de iarnă atunci când se circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheață sau polei, iar autovehiculele cu masa totală maximă autorizată de peste 3,5 tone trebuie echipate cu dispozitive antiderapante certificate. În situația nerespectării acestei măsuri de siguranță, pe lângă sancțiunea amenzii, cuprinsă între 1.305 lei și 2.900 de lei, va fi reținut certificatul de înmatriculare al autovehiculului.”, transmite MAI

Vă reamintim că orice situație de urgență cauzată de vremea severă poate fi semnalată la numărul unic de urgență 112!

Sursa foto: Facebook | Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Șofer român de TIR, prins cu droguri în valoare de 13 milioane de euro

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: MAI

Ultimele articole