„When violin meets guitar”- AZI la Filarmonica Pitești

de | 26.01.2024 13:25 | Pitești, Cultură

Astăzi, 26 ianuarie, Filarmonica Pitești găzduiește recitalul cameral When violin meets guitar, susținut de violonista Natalia Pancec și chitaristul Emilian Florentin Gheorghe.

Cei doi artiști vă dau întâlnire la Centrul Multifuncțional de la ora 19.00.

Programul cuprinde lucrări reorchestrate de Antonio Vivaldi (Anotimpurile), Black Sabbath, Yngwie Malmsteen, Pink Floyd, Deep Purple, Ciprian Porumbescu, Metallica, Led Zeppelin, Queen, George Enescu.

Dihotomia prezentă de la începutul până la finalul concertului întărește legăturile dintre cele două epoci, artiștii reușind să prezinte cele două ere ale muzicii ca una singură. Violoniosta Natalia Pancec redă până la ultima nuanță orice tresărire din muzica lui Vivaldi, orice durere sau fericire din muzica protorock-ului anilor ΄70-΄80, iar chitaristul Emilian Florentin Gheorghe are, prin sunet, rezolvări și răspunsuri la toate întrebările”, transmit organizatorii.

filarmonica Pitești

Dacă ar fi trăit acum, Vivaldi, cu toată imaginația sa debordantă, cu ușurimea incredibilă de a crea linii melodice de neuitat, cu talentul său de a se conecta cu cele mai adânci resorturi ale publicului, ar fi fost cu siguranță un star, chiar un rock star, adulat de public și de colegii de breaslă. Acum, Natalia si Flores l-au readus în actualitate pentru cei care poate se simt intimidați de sălile de concert clasice, dar îndrăznesc mai degrabă să se apropie de temele vivaldiene într-o formulă accesibillă, într-o variantă de orchestrație care nu știu să mai fi fost realizată până acum. Natalia și Flores au ales o zonă sonoră pe un tărâm neutru, între sunetul clasic al viorii Nataliei și libertatea chitarei lui Flores”, spune Oana Drăgulinescu, muzicolog.

Persoanele interesate de concert pot achiziționa biletele de la casieria instituției sau de pe www.ambilet.ro.

Prețul biletului diferă în funcție de categoria locului, acesta fiind 80, 85 sau 95 de lei.

Organizatorii amintesc faptul că acest concert cameral a fost sold out la Ateneul Român.

 

 


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

AZI la Teatrul Alexandru Davila, spectacolul „Volpone”

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Filarmonica Pitești

Ultimele articole