Workshop final. Sute de elevi au fost ajutați să rămână la școală

de | 14.12.2023 14:29 | Pitești, Administrație

Astăzi, la Primăria Pitești, a avut loc workshop-ul final al unui proiect de impact în comunitatea educațională locală. Evenimentul a fost organizat de către Școala Gimnazială ”Ion Pillat” din Pitești în colaborare cu Asociația Europeană pentru Tineret Dezvoltare Culturală și Socială.

Acest workshop reprezintă finalizarea și încheierea proiectului POCU intitulat ”E-SPER – Stimularea participării la educație a copiilor ai căror părinți sunt plecați în străinătate, din Regiunea Sud Muntenia”, potrivit informării publicate de administrația locală. Obiectivul esențial al acestui proiect a fost implementarea de măsuri menite să reducă și să prevină abandonul școlar timpuriu, precum și să promoveze accesul egal la învățământul preșcolar, primar și secundar de calitate pentru un număr de 290 de elevi, pe parcursul a 30 de luni.

Rechizite, îmbrăcăminte și o tabletă

Reușita proiectului este notabilă, deoarece toți indicatorii proiectului au fost depășiți, astfel că 322 de elevi (dintre care 79 de nivel preșcolar, 90 de nivel primar, 76 de nivel gimnazial, 77 de nivel liceal) și 290 de părinți au avut parte de activități de tip ”școală după școală”, consiliere psihologică și sprijin material sub formă de pachete cu rechizite, îmbrăcăminte și câte o tabletă. Evenimentul marchează succesul unei inițiative extinse și a eforturilor continue pentru a sprijini educația și dezvoltarea personală a copiilor a căror familie se confruntă cu absența părinților din țară. Prin intermediul acestui proiect, s-a creat un cadru propice dezvoltării educaționale și personale a tinerilor, oferindu-le accesul la o educație de calitate și susținându-i pentru a preveni abandonul școlar timpuriu.

Sursă foto: Facebook Primăria Municipiului Pitești.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Atenție, părinți! Program special de sărbători, la Bazinul Olimpic Pitești

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Primăria Municipiului Pitești