anchetaonline.ro

Zeci de argeșeni sancționați de polițiștii rutieri! 11 permise de conducere reținute!

de | 04.02.2023 13:56 | Eveniment, Județean, Știri

  • Zeci de șoferi argeșeni amendați!

Polițiștii rutieri argeșeni au desfășurat vineri, 3 februarie, activități specifice, pe drumurile din județ, în vederea prevenirii producerii evenimentelor negative, prin identificarea și sancționarea conducătorilor auto care nu respectă regimul legal de viteză sau care utilizează telefonul mobil fără un dispozitiv de tip ,,mâini libere”.

arges politie

În urma neregulilor, oamenii legii au aplicat un număr de 82 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 26.500 de lei, dintre care 63 de sancțiuni, în valoare totală  de 23.680 de lei, au fost pentru nerespectarea regimului legal de viteză, iar pentru 19, în valoare de 2.820 de lei, pentru folosirea telefonului la volan.

Totodată, polițiștii au reținut 11 permise de conducere, pentru depășirea cu peste 50 de km/h a limitei legale de viteză.

Acțiunile vor continua și în acest sfârșit de săptămână și vor viza și alte cauze generatoare de evenimente rutiere,”anunță reprezentanții IPJ Argeș.

arges politie

Polițiștii argeșeni transmit și o serie de recomandări pentru conducătorii auto:

  • respectarea regimului legal de viteză este foarte important deoarece aceasta reprezintă cauza principală  generatoare de accidente rutiere grave

 Circulați prudent și cu viteze adaptate condițiilor de trafic.”

  • telefonul mobil nu trebuie folosit în timpul conducerii unui vehicul pe drumurile publice, fără a folosi un dispozitiv de tip ,,mâini libere”!

Conștientizarea riscurilor în traficul rutier, precum și responsabilizarea fiecăruia dintre noi, nu pot avea ca finalitate decât un climat de liniște și siguranță!”, mai adaugă aceștia.

 

 


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: IPJ Argeș