Zi liberă pentru elevii din Argeş! Cercurile pedagogice au loc săptămâna aceasta!

de | 23.05.2022 20:30 | Știri, Eveniment, Importante, Județean, Lifestyle

Cercurile pedagogice din Argeş se vor desfăşura pentru prima dată în format fizic, după o pauză de mai bine de doi ani, timp în care aceste întâlniri ale profesorilor au avut loc online. Dacă pentru cadrele didactice cercurile pedagogice reprezintă un prilej de a afla ultimele noutăţi în materie de metode şi resurse educaţionale, pentru cei mai mulţi elevi este doar o zi liberă în plus.

Conform anunţului făcut de către Inspectoratul Şcolar Judeţean Argeş, cercurile pedagogice aferente semestrului al II-lea al anului şcolar 2021-2022 se vor desfăşura vineri, 27 mai, între orele 9 şi 12.

Luni, e rândul directorilor să se întâlnească în cerecurile pedagogice

Tematica abordată în cadrul cercurilor de la finalul acestei luni este „Corelarea competenţelor specifice cu competenţele-cheie din profilul absolventului” şi presupune organizarea de activităţi cu caracter practic, cu accent pe susţinerea de lecţii demonstrative, astfel că la şcoală vor veni, în ziua respectivă, doar copiii implicaţi în aceste activităţi.

cerc pedagogic

Luni, 30 mai, este rândul directorilor de şcoli, grădiniţe şi licee să se întâlnească în cadrul cercului pedagogic al directorilor din învăţământul preuniversitar argeşean, însă aceste reuniuni nu vor afecta programul unităţilor de învăţământ.

O nouă pauză vor mai avea copiii miercuri, când se sărbătorește 1 Iunie și când beneficiază de alt program liber de la școală. 

Când iau elevii vacanță definitiv?

Potrivit calendarului oficial al anului școlar 2021-2022, dincolo de micile pauze pedagogice, majoritatea elevilor din sistemul educațional din România vor încheia cursurile în data de 10 iunie.

Norocoșii care vor lua vacanța de vară peste numai câteva săptămâni sunt:

» elevii din învățământul primar
» toți elevii din clasele V-VII
» toți elevii din clasele IX-XI de la liceu și. bineînțeles.
» copiii de grădiniță.

Elevii din anii terminali, cei din învățământul profesional, elevii din școlile postliceale sau de maiștri vor termina cursurile fie mai târziu cu câteva săptămâni, fie mai devreme de data menționată, conform edupedu.ro

an scolar vacante

Care sunt elevii care nu iau vacanță pe 10 iunie:

» Elevii din clasa a XII-a/a XIII-a termină cursurile pe data de 27 mai. De menționat faptul că probele de Bacalaureat 2022 vor avea loc în perioada 6 – 23 iunie.

» Elevii din clasa a VIII-a termină cursurile pe data de 3 iunie. În ceea ce privește Evaluarea Națională 2022, aceasta are loc între 14 – 17 iunie.

Menționăm că aceste date pot să difere de la o specializare/profil la alta/altul, în funcție de perioada de practică stabilită, iar fiecare școală ar trebui să anunță fiecare clasă când anume, la ce dată se încheie cursurile anului școlar în derulare” precizează edupedu.ro

Când intră în vacanță elevii din învățământul postliceal:

» pentru calificările cu durata de școlarizare 1 an, cursurile se termin în ziua de 17 iunie

» pentru calificările cu durata de școlarizare de un an și jumătate, cursurile s-au încheiat în iarnă (perioada 22 decembrie 2021-11 februarie 2022) pentru cei din anul II și se încheie în intervalul 14 aprilie-24 iunie pentru elevii din anul I

»pentru calificările cu durata de școlarizare de 2 ani, cursurile se finalizează în perioada 13 mai-01 iulie

»pentru calificările cu durata de 3 ani, cursurile se finalizează în perioada 17-24 iunie

» pentru calificarea “Asistent medical generalist”, elevii din anul I, II sau III de studiu încheie cursurile se termină pe 5 august

Anul acesta vacanța de vară are 2 luni și 26 de zile.

Sursa foto central: Dreamstime


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Tik-Tok pregătește încă o mișcare! Vrea să intre pe piața de gaming

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/nadia-ciochina/" target="_self">Nadia Ciochina</a>

Articol scris de Nadia Ciochina

Jurnalist de investigații și editor, cu 19 experiență în presă, autor și coordonator pentru numeroase proiecte media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Inspectoratul Şcolar Judeţean

Ultimele articole