Adrian Miuțescu: „Ziua de 15 ianuarie ne oferă prilejul de a celebra cultura și de a-i onora pe creatorii săi”

de | 15.01.2023 12:12 | Anunțuri, Județean, Politic

În fiecare an, începând din 2011, la 15 ianuarie este marcată Ziua Culturii Naţionale, data aleasă fiind aceea a naşterii poetului naţional al românilor, Mihai Eminescu (1850-1889). Camera Deputaţilor a adoptat, la 16 noiembrie 2010, un proiect de lege prin care ziua de naştere a lui Mihai Eminescu a devenit Ziua Culturii Naţionale.
eminescu
Născut la 15 ianuarie 1850, Mihail Eminovici – devenit mai apoi Eminescu – a influenţat în mod covârşitor cultura autohtonă.Generații după generații au crescut cu poeziile sale. Mesajul operei eminesciene, influenţată de mari filosofi, se dovedește a fi mai actual ca niciodată. Pe 15 iunie 1889, după doi ani de suferință, acesta s-a stins din viață, fiind înmormântat în Cimitirul Bellu, la umbra unui tei.
Ziua de 15 ianuarie ne oferă prilejul de a celebra cultura și de a-i onora pe creatorii săi, evocând totodată personalitatea Luceafărului literaturii române. Astfel, în această zi, aducem un omagiu, citindu-i creațiile poetului național, Mihai Eminescu, care a scris o filă importantă în istoria culturală a României, ce trebuie respectată şi transmisă nealterată generaţiilor viitoare”, transmite deputatul Adrian Miuțescu pe pagina de socializare.
<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Adrian Miuțescu