Ziua Universală a Iei: Spectacol și expoziție la Pitești

de | 23.06.2022 08:44 | Știri, După locație, După subiect, Lifestyle, Pitești

Cea de-a 10-a ediție a Zilei Universale a Iei va fi sărbătorită la Pitești, vineri, 24 iunie, odată cu sărbătoarea creștină a Nașterii Sfântului Ioan Botezătorul și cea străveche a Sânzienelor sau a Drăgaicei.

Sărbătoarea va fi marcată încă din această seară, de la ora 19:00, când piteștenii sunt așteptați în Piața Primăriei la o serie de activități menită să trezească interesul copiilor cu privire la tradițiile și obiceiurile din trecut.

Evenimentul este organizat de Primăria Municipiului Pitești, prin Centrul Cultural Pitești, în parteneriat cu Școala Populară de Arte și Meserii Pitești și cu Muzeul Golești.

De asemenea, la eveniment vor fi prezenți și muzeografi și experți ai Muzeului Golești care vor vorbi despre semnificațiile și obiceiurile sărbătorii. Grupul de muzică și dans „Zavaidoc” va întreține atmosfera, iar cei prezenți vor putea să vedea și o expoziție de costume naționale autentice.

Copiii și adulții prezenți vor învăța să coasă modele tradiționale, prin intermediul unui atelier de cusut, organizat de copii și tineri care activează în cadrul Muzeului Golești și al Școlii Populare de Arte și Meserii Pitești, vor împleti coronițe din flori de sânziene și vor afla informații inedite despre obiceiurile românești legate de sărbătoarea care marchează plenitudinea solară a verii – Drăgaica.
Vă așteptăm să ne bucurăm împreună de frumusețea portului popular românesc – alegerea de a purta o ie va fi cu atât mai inspirată – și de bogăția spirituală a tradițiilor neamului nostru”, transmite Primăria Municipiului Pitești.

Foto La Blouse Roumaine

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Din iulie: Prețul la carburanți va fi compensat de Guvern

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Pitești | Școala Populară de Arte și Meserii

Ultimele articole