S-A DECIS! Prețul carburantului se va ieftini cu 50 de bani pe litru

de | 23.06.2022 08:02 | Știri, După locație, După subiect, Economic, Național

INFORMAȚII NOI

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat că s-a descis compensarea cu câte 50 de bani din prețul fiecărui litru de combustibil de carburant la pompă.

Această măsură va fi aplicată timp de trei luni, fiind valabilă pentru toți cetățenii.

Bugetul alocat pentru această măsuri este de 2 miliarde de lei, iar jumătate din sumă este acoperită de stat. Însă, nu a precizat de unde va fi achitată cealaltă jumătate.

Am identificat o soluție de compensare în sumă fixă de 50 de bani aplicată direct la pompă. Apllicăm această decizie, o măsură ce a fost adoptată și de alte țări. Implică atât responsabiltatea guvernului, cât și a companiilor din industria petrolieră.

Jumătate din reducere va fi decontată de stat printr-un mecanism impemtnat între distribuitori și ministerele de resort.

Mecanismul va fi asigurat pentru 3 luni. Compensarea va fi evidențiată pe fiecare bon fiscal.

Valoarea pachetului va fi de 2 miliarde lei, jumătate urmând a fi asigurați de la bugetul de stat”, a declarat Nicolae Ciucă.

Știre inițială

Miercuri, Guvernul a anunțat că a fost stablit un mecanism de compensare pe litrul de combustibil la pompă, care va fi aplicată pe trei luni, începând din iulie.

Astăzi va fi anunțat mecanismul de compensare, după ședința coaliției de la guvernare.

De asemenea, premierul Nicolae Ciucă şi preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, au precizat că această compensare va fi făcută cu o sumă fixă per litru, nu cu un procent din preț. După cele 3 luni, va fi efectuată o analiză pentru a vedea evoluția prețurilor.

Ar exista mai multe variante în ceea ce privește măsura compensării. Ceea ce este clar deja, este faptul că sumele pentru compensare vor fi parțial luate din bugetul de stat. Nu vor fi utilizate fonduri europene, potrivit coaliției de guvernare.

Premierul Nicolae Ciucă a avut în această dimineață o întâlnire cu miniștri și secretari de stat de la Ministerul Energiei, Ministerul Finanțelor, alături de conducerea ANAF și a Consiliului Concurenței pentru a căuta soluții pentru gestionarea situației prețurilor la carburanți, anunțase miercuri Dan Cărbunaru, purtătorul de cuvânt al Guvernului.

Aceste soluții urmează a fi stabilite și comunicate până mâine”, a anunțat miercuri, Dan Cărbunaru.

Foto Hotnews.ro

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Renault a fost dat în judecată pentru un motor folosit și de Dacia

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: ANAF | Nicolae Ciucă

Ultimele articole