Renault a fost dat în judecată pentru un motor folosit și de Dacia

de | 23.06.2022 07:32 | După locație, După subiect, Eveniment, Național, Știri

Probleme pentru companiile auto Renault și Nissan, care au fost date în judecată în Franța. Acest lucru s-a întâmplat din cauza unui motor care există și pe modelele Dacia, respectiv unitatea 1.2 TCe.

Mai exact, neregulile fac referire la consumul mult prea mare de ulei, care ar putea conduce la probleme de fiabilitate ale unităților produse de Renault și Nissan între 2012-2016.

Modelele care ar avea această problemă sunt Renault Clio IV, Renault Captur, Renault Scenic, Dacia Duster I și Dacia Lodgy.

Clienții susțin că producătorii ar fi trebuit să recheme în service autoturismele în momentul în care s-au descoperit problemele la motoarele pe benzină de 1,2 litri, care ar fi fost utilizat pe aproximativ 400.000 de vehicule din Europa.

Recent, Renault a transmis că acest tip de motor consumă ulei în exces, însă au adăugat, la acel moment, că nu ar exista niciun risc în ceea ce privește siguranța rutieră. Astfel, nu s-a intervenit la rechemarea în service a mașinilor.

Ulterior, francezii au spus că vor desfășura o procedură de negociere colectivă, dar că încă nu s-a luat o decizie în ceea ce privește o posibilă plată a despăgubirilor pentru clienții afectați, ci că va fi făcută o analiză a fiecărui caz în parte.

În primă instanţă, încurajăm clienţii care cred că au fost afectaţi de această problemă să contacteze reprezentanţa locală Nissan care va inspecta şi diagnostica în mod adecvat vehiculul şi va oferi sprijinul necesar”, a informat Nissan într-un comunicat de presă.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Pronosticul fostului lider sindical, deputatul Nicolae Pavelescu: „Vor pleca voluntar de la Dacia maxim 400 de persoane”

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Duster | Nissan | Renault

Ultimele articole