De la 1 decembrie, femeile între 19 și 45 de ani vor putea cumpăra vaccinul HPV la jumătate de preț

de | 30.11.2023 23:02 | Național, Importante, Lifestyle

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, anunţă că, din 1 decembrie, femeile cu vârsta între 19 şi 45 de ani vor putea cumpăra vaccinul HPV la jumătate de preț.

De mâine, femeile au o nouă şansă împotriva cancerului de col uterin! Începând de la 1 decembrie, nu numai fetele şi băieţii cu vârsta de până la 18 ani vor avea acces uşor la vaccinul HPV”, a scris, joi seară, ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, pe Facebook

Potrivit acestuia, femeile cu vârsta între 19 şi 45 de ani vor putea procura acest vaccin, prin prescripţii de la medicul de familie, cu reducere de 50%.

Alexandru Rafila încurajează vaccinarea și susține că acest cancer poate fi prevenit în totalitate.

Ne preocupă sănătatea femeilor, le protejăm, iar cancerul de col uterin poate fi prevenit în totalitate. Încurajăm femeile să se vaccineze, iar mamele să îşi protejeze copiii cu vârsta între 11 şi 18 ani”, a mai transmis ministrul.

Cancerul de col uterin este al patrulea cel mai frecvent tip de cancer depistat în rândul femeilor din întreaga lume și reprezintă aproximativ 8% din totalul cazurilor și deceselor cauzate de cancer.

România se află pe primul loc în Uniunea Europeană în ceea ce privește mortalitatea din cauza cancerului de col uterin.

Foto: Profimedia

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Coadă de sute de metri la deschiderea unei librării

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Alexandru Rafila

Ultimele articole